Ani jeden brejkbol. Plíšková hladce skolila nebezpečnou Rumunku

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková má za sebou, stejně jako Barbora Strýcová, úspěšný vstup do turnaje v Birminghamu. Na divokou kartu startující Češka si poradila v úvodním kole s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou, kterou porazila počtvrté v řadě. Tentokrát však hladce 6:3, 6:4.

Pokud nebudeme počítat utkání Fed Cupu, ve kterém letos Karolína Buzarnescuovou deklasovala, tak na profesionálních travnatých turnajích se s ní vždy trápila hned tři sety. Už v roce 2012 v Nottinghamu česká tenistka svou sokyni porazila 7:5 ve třetí sadě a loni ve Wimbledonu musela znovu otáčet skóre z 0:1 na sety.

V Birminghamu však žádné drama tentokrát nebylo.

Naopak, Plíšková za celý zápas nečelila ani jednomu brejkbolu a místo dlouhého zápasu bylo už za 71 minut hotovo.

V prvním setu si česká tenistka vypracovala v šesté hře tři brejkboly a ten poslední dokázala proměnit. Další brejk mohla přidat v osmé hře, ale třikrát nakonec vyšla naprázdno a set musela vzápětí doservírovat. To se jí také povedlo.

Ve druhé sadě se Plíšková dostala ke klíčovému brejku ve třetí hře a podobně jako v dějství prvním, tak i tentokrát si sebejistým výkonem na podání došla pro vítězství.

Plíšková, jež si k výhře pomohla i 11 esy, si může v osmifinále zahrát proti své sestře Kristýně. A to v případě, že úspěšná kvalifikantka porazí v úterý Viktoriji Tomovovou.