Těžký los pro Češky. Na travnatých turnajích schytaly nepříjemné soupeřky

- Jan Vojkůvka

Příprava na Wimbledon je v plném proudu a do akce se vrhnou od pondělí další české tenistky, které věří na travnatých dvorcích v úspěch. Los k nim však příliš přívětivý nebyl a všechny vyfasovaly poměrně těžké soupeřky, které dokáží překvapit a hodně znepříjemnit pobyt na kurtu.

V Birminghamu se v hlavní soutěži prozatím představí Karolína Plíšková a obhájkyně loňského semifinále Barbora Strýcová.

Plíškovou, jež bude plnit roli třetí nasazené, čeká nevyzpytatelná světová čtyřicítka Mihaela Buzarnescuová. S ní hrála aktuální česká jednička na trávě už dvakrát a v obou případech musela jít do tří setů. Naposledy se tak stalo v minulé sezoně ve Wimbledonu, kde Karolína vyhrála 3:6, 7:6(3), 6:1.

Strýcová pak v úvodním kole v Birminghamu vyzve domácí divokou kartu Heather Watsonovou, tenistku z druhé světové stovky. S tou při posledním setkání, na trávě v Eastbourne, prohrála ve třech setech. Styl Watsonové tolik Strýcové nevyhovuje a nebude to mít na travnatém dvorci vůbec lehké.

O hlavní soutěž ještě hrají Kristýna Plíšková s Marií Bouzkovou. Ty se však ve finále kvalifikace střetnou proti sobě.

Turnaj na Mallorce si zahraje Kateřina Siniaková. Po vydařeném Roland Garros se jí povedlo poskočit ve světovém žebříčku na 38. místo a ve Španělsku bude plnit roli osmé nasazené.

Její soupeřkou bude rozhodně hratelná Alison van Uytvancková z Belgie. Tu se Siniakové podařilo porazit na konci minulé sezony v Pekingu ve dvou setech.

V kvalifikaci zápolí ještě Tereza Martincová, jíž v pondělí čeká finálové kolo. Pokud uspěje, mohla by ji v hlavní soutěži potkat nasazená jednička Angelique Kerberová, nasazená dvojka Anastasija Sevastovová, či semifinalistka Roland Garros Amanda Anisimovová. Z lehčích soupeřek je to pak Tunisanka Jabeurová, Číňanka Šuaj Čang a Francouzka Alizé Cornetová.