Nikdy nekončící trable. Další rána pro Raonice přišla před Wimbledonem

- Jan Vojkůvka

Dalo by se nejspíš říct, že už si kanadský tenista Milos Raonic zvykl. Zdravotní problémy ho v posledních letech provází stejně svědomitě jako věrný pes svého pána. Přesto je zranění, kvůli kterému musel ukončit svou účast na turnaji ve Stuttgartu, další nepříjemnou ranou osudu.

Ačkoliv Raonic neuvedl, co ho přesně trápí, spekuluje se nad zraněním zad. Bolesti v zádech ho totiž provázely už v prvním kole turnaje ve Stuttgartu, když si dokonce musel vzít přestávku na ošetření.

Finalista Wimbledonu z roku 2016 zvládl ještě dva zápasy, ale do semifinále s Felixem Augerem-Aliassimem už nenastoupil. Místo toho přišel na kurt a omlouval se divákům, že se musí odhlásit.

„Je pro mě těžké tuto situaci přijmout, ale tak to prostě je,“ řekl divákům. „Ale jsem šťastný, že Felix dostane příležitost zahrát si o první titul, takže mu přeji všechno nejlepší.“

O tom, kolik kvůli svému chatrnému zdraví už musel protrpět, svědčí i to, že v této sezoně kvůli zranění kolene vynechal kompletní antukovou sezonu. I v minulém roce ho zranění kolene připravilo o část sezony, včetně Roland Garros a kvůli problémům s ramenem a loktem zase nenastoupil do zápasů v Queen's a Paříži.

A tak by se, bohužel, dalo pokračovat dál. V roce 2017 předčasně ukončil sezonu kvůli problémům s pravým lýtkem, přičemž předtím vynechal celý duben kvůli zranění stehna. Stejně tak v sezonách předchozích...

Raonic zatím stále figuruje v hlavní soutěži turnaje v Queen's, ale zda bude schopný v Londýně nastoupit neni zcela jisté.