Nečekané odhlášení. Turnaj v Halle přišel o jednu z hlavních hvězd

- Jan Vojkůvka

Blížící se turnaj v německém Halle, který startuje na začátku příštího týdne, se bude muset obejít bez jedné z hlavních hvězd. Po náročné antukové části sezony a postupu do finále Roland Garros, se Dominic Thiem rozhodl odložit začátek travnaté sezony a z Halle se odhlásil.

Thiem se rozhodl k odhlášení kvůli nabitému programu a upřednostnil odpočinek před londýnským Wimbledonem, kde se bude chtít po loňském neúspěchu mnohem více prosadit a navázat například na osmifinále z roku 2017.

Světová čtyřka v Halle startovala nepřetržitě od roku 2015. Nejlepšího výsledku dosáhl v roce 2016, kdy se mu povedlo projít až do semifinále, ve kterém překvapivě prohrál s domácím Florianem Mayerem. V posledních dvou sezonách vypadl v osmifinále.

Loni se Thiem představil před Wimbledonem pouze právě v Halle, ale příliš mu to nepomohlo, jelikož ve slavném All England Clubu skončil hned v úvodním kole, když skrečoval proti Marcosi Baghdatisovi.

Kromě Thiema se z turnaje odhlásila také bývalá světová desítka Pablo Carreno Busta. Šanci v hlavní soutěži dostanou místo obou tenistů Jaume Munar a Taylor Fritz.