Nedáte si koktejl? Bertensová se snažila vyhnout pokutě netradičním úplatkem

- Jan Vojkůvka

Jezdit příliš rychle se nevyplácí. Své o tom ví i Kiki Bertensová, která se na domácím turnaji v Hertogenboschi svěřila se svým zážitkem z amerického Charlestonu. Nizozemská tenistka překročila na místní dálnici rychlost a byla zastavena policisty. Situaci se sice snažila zahrát do autu nevinným vtípkem, ale ani to jí neprošlo.

Sedmadvacetiletá Bertensová na turnaji v Charlestonu vypadla v osmifinále, což pro ni po titulu z roku 2018 bylo velké zklamání. Ze Spojených států však odjela se zážitkem, který se jí nejspíš "nepoštěstí" každý den. Nizozemka totiž byla na místní dálnici pokutována za překročení rychlosti.

Když s ní pořadatelé travnatého turnaje v Hertogenboschi dělali rozhovor pro oficiální magazín Libema Open, jedna z otázek zněla, zda je něco, za co utratí spoustu peněz. A odpověď? „Haha, za pokutu za rychlost. Před měsícem jsem dostala pokutu,“ smála se Bertensová.

„Večer jsem jela po dálnici A16 a musela jet stovkou. Ale kdo to dodržuje? Nikdo,“ vyprávěla světová čtyřka. „Pak se za mnou najednou objevila policie a zastavili mě. Pokusila jsem se vtipkovat a nabídnout koktejl z McDonaldu.“

„Ne, madam, toto jsou vážné věci, řekl mi na to,“ dodala vzápětí k neúspěšnému pokusu o "úplatek".

Kolik americká policie Bertensové vyměřila, se už nesvěřila. Dobrá nálada ji však neopustila ani po odletu ze Spojených států. Hned záhy totiž došla až do semifinále ve Stuttgartu a na WTA Premier Mandatory v Madridu dokonce slavila titul.

Aktuálně čtvrtá nejlepší hráčka žebříčku na domácím turnaji zvládla svůj vstup do travnaté části sezony a v úvodním kole si poradila ve dvou setech s Johannou Larssonovou. V Hertogenboschi plní roli nasazené jedničky.