Kvitová boj o Wimbledon nevzdává. O startu se rozhodne na poslední chvíli

- Jan Vojkůvka

Vydařenou sezonu, během níž Petra Kvitová už dokonce atakovala post světové jedničky, přerušilo zranění. Zranění, které ji nemusí stát pouze šanci na ženský trůn, ale také ji může připravit o velmi oblíbený Wimbledon. O startu české tenistky se rozhodne až na poslední chvíli.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka se ve středu odhlásila z turnaje v Birminghamu, kde měla obhajovat tituly z let 2017 a 2018. Byl to očekávaný krok. Kvůli natržení svalu v předloktí levé ruky totiž musela odpískat už Roland Garros a bylo jasné, že se tak rychle dohromady nedá.

Také sama Kvitová ve videu na sociálních sítích řekla, že Birmingham začíná pro ni příliš brzy. Rozhodně se však nechce vzdát naděje, že by mohla startovat na londýnské trávě.

„Tvrdě pracuji, abych byla co nejdříve zpět a stihla Wimbledon,“ napsala Kvitová.

To potvrdil i její mluvčí Karel Tejkal. „V tuto chvíli podstupuje intenzivní rehabilitaci, její stav se zlepšuje a o startu ve Wimbledonu se bude rozhodovat na poslední chvíli,“ uvedl pro ČTK.

Naděje, že se v Londýně vítězka turnaje z let 2011 a 2014 ukáže, stále existuje. Byť je to nejspíš hraniční termín. „Časově zatím vůbec nevím, jak to bude. Budu dělat vše pro to, abych tam byla," uvedla česká hráčka ještě v průběhu pařížského grandslamu, který rovněž kvůli předloktí musela vynechat.

Problémem u tohoto typu zranění je, že není tolik obvyklé. „Většinou je natržení svalu k vidění na dolních končetinách nebo v oblasti ramene. Proto také není tolik zkušeností s hojivostí v téhle oblasti. Při standardní léčbě by klidový režim při tom rozsahu zranění byl tak skoro pět šest týdnů,“ podotkl profesor Pavel Kolář na začátku minulé týdne.

Kvitová v této sezoně vyhrála turnaje v Sydney a ve Stuttgartu. Na prvním grandslamu sezony v Melbourne dokráčela až do finále a ročník měla rozjetý fantasticky. Dokonce se dostala hned dvakrát do pozice, kdy se mohla stát poprvé v kariéře světovou jedničkou.

Bez ohledu na žebříčkové postavení by ovšem vynechání druhého letošního grandslamu bylo velkou nepříjemností, zejména kvůli průběhu sezony, který měla Kvitová doposud fenomenální.