Návrat do dvouhry? Murray fanoušky příliš nepotěšil

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv problémy s bolestmi kyčle odezněly a náročná operace se vydařila, Andy Murray zůstává velmi opatrný. Sice se chce vrátit na kurty už během travnaté sezony, ale na dvouhru si ještě hodně dlouho počká.

Britský tenista se vrátí do turnajového kolotoče trochu netradičně ve čtyřhře. Stane se tak už příští týden v londýnském Queen's Clubu, kde po boku Feliciana Lopeze zkusí, nakolik je jeho tělo schopné vydržet zápasovou zátěž.

Murray by rád ve čtyřhře startoval i ve Wimbledonu a podle všeho se právě na debl zaměří i na šňůře turnajů v Severní Americe. Dvouhru totiž hodlá hrát, pokud vůbec, až po US Open.

„V tuto chvíli nemám bolesti a užívám si trénink a každodenní zlepšení,“ usmíval se Murray v rozhovoru pro Amazon Prime's. „Rád bych zase hrál singly a doufám, že se to podaří ještě v této sezoně. Nějak ale nemám zájem dávat si termíny. Jsem rád za to, jak to teď je a nepotřebuju se hned hnát do dvouhry po Wimbledonu nebo na US Open.“

Bývalá světová jednička sice už trénovala i na dvouhru, ale doposud ještě neodehrála ani v tréninku celý set. „Párkrát jsem to zkusil, trénoval jsem s Francesem Tiafoem, ale nehráli jsme na body. Doufám, že k nějakému většímu tréninku dojde po Wimbledonu, teď jsem se snažil spíš moc nehýbat.“

Před Murraym je ještě pořádná porce práce, než se bude moci vrátit na kurt i jako singlista. Naposledy hrál zápas letos na Australian Open, kde vypadl hned v prvním kole po dramatické bitvě se Španělem Bautistou.