Kyrgios si vyzkoušel tenis na vozíku. Jak to Australanovi šlo?

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios dostal v minulém týdnu možnost vyzkoušet si tenis na vozíku. Čtyřiadvacetiletý Australan působil při tenisové výměně na vozíčku značně nejistě, což je však vzhledem k náročnosti pochopitelné. Bývalá světová třináctka se blýskla při servisu, když byla schopna i v sedě trefit kvalitně servis.

Nick Kyrgios strávil část minulého týdne v britském Surbitonu, kde na místním challengeru vstoupil do travnaté sezony. S parťákem a krajanem Thanasi Kokkinakisem dohráli ve čtyřhře již ve čtvrtfinále, a tak měl Kyrgios prostor na netradiční zkušenost – tenis na vozíku.

Čtyřiadvacetiletý Australan dostal od LTA (Britského tenisového svazu, pozn. red.) možnost si vyzkoušet tento sport pro hendikepované sportovce. Na Kyrgiosovi bylo při výměně vidět, že skloubit hru raketou s pohybem vozíku není vůbec žádná legrace.

Australský tenista následně zazářil při servisu. Ačkoliv byl Kyrgios na vozíku, dokázal ukázkově trefit podání, což viditelně překvapilo i organizátory této akce.

Aktuálně 36. hráč světového žebříčku se ze Surbitonu přesunul do německého Stuttgartu, kde v úterý vstoupil do hlavní soutěže. Kyrgios se však s německým publikem rozloučil hned v prvním kole, když nestačil na Itala Mattea Berrettiniho po setech 3:6 a 4:6.