Kvitová se musela odhlásit z Birminghamu. Divokou kartu přijala Plíšková

- Jan Havlovic

Petra Kvitová nebude v Birminghamu útočit na třetí titul v řadě. Devětadvacetiletá tenistka se musela z oblíbeného turnaje odhlásit kvůli přetrvávajícím problémům s levým předloktím. Pořadatelé získali do hlavní soutěže jinou českou tenisovou hvězdu – Karolínu Plíškovou, která přijala divokou kartu. „Ráda bych tady letos získala titul,“ plánuje světová trojka.

Petra Kvitová se kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům odhlásila z oblíbeného turnaje v Birminghamu, kde ovládla poslední dva ročníky. Česká reprezentantka nadále laboruje se zraněným levým předloktím, kvůli kterému se musela odhlásit z French Open. Devětadvacetiletá tenistka před nedávnem uvedla, že v ohrožení je i její start ve Wimbledonu.

„V tomto roce nebudu startovat v Birminghamu. Mám na tento turnaj vynikající vzpomínky, získala jsem se zde první titul po mém návratu. Věřím, že se místním fanouškům ukáží v příštím roce,“ vzkázala Kvitová v krátkém videu na sociální síti. „Tvrdě pracuji, abych byla co nejdříve zpět,“ dodala dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Místo Kvitové se v Birminghamu představí Karolína Plíšková, která přijala od pořadatelů divokou kartu. Světová trojka rozšíří kvalitní hráčské pole, na místním pažitu totiž budou hrát i světová jednička Naomi Ósakaová a Ashleigh Bartyová, světová dvojka. Celkově se zde ukáže pět hráček z elitní desítky.

Plíšková změnila na poslední chvíli plán přípravy. Ostrou generálku na Wimbledon měla totiž absolvovat až v Eastbourne, do programu nyní přidala i další kvalitní podnik spadající do kategorie Premier. „Jsem velmi ráda, že se zúčastním turnaje v Birminghamu. Neumím si představit lepší místo, kde vstoupit do travnaté sezony,“ říká Plíšková v tiskové zprávě.

„Na finále z roku 2015 mám krásné vzpomínky. Ráda bych tady letos získala titul,“ netají Plíšková velké ambice. Před čtyřmi lety prohrála ve finálové bitvě s Němkou Angelique Kerberovou až v tiebreaku rozhodujícího setu (7:6(5), 3:6 a 6:7(4), pozn. red.). Plíšková vypadla v loňském roce v Birminghamu hned v prvním kole po prohře od Slovenky Rybárikové.