Incident na tiskovce? Thiem nabídl Sereně společnou čtyřhru

- Filip Lefenda

Když byl po vítězství nad Uruguaycem Cuevasem požádán, aby po třech zodpovězených otázkách opustil tiskovou konferenci a uvolnil místo Sereně Williamsové, nevěřil Dominic Thiem svým uším. Nyní se zdá, že je incident z Roland Garros zapomenut. Rakušan nabídl Američance společnou účast ve smíšené čtyřhře.

„Co to sakra je? To je snad vtip! Musel jsem opustit místnost, protože přichází ona,“ kroutil tehdy naštvaně hlavou Rakušan po postupu do osmifinále Roland Garros.

Americká legenda senzačně podlehla krajance Keninová a chtěla si své povinnosti před novináři odbýt co nejdříve. „Taky odejdu. Nebudu tu čekat. I já si můžu dělat, co chci,“ sdělil zástupcům médií vytočený Thiem poté, co opět dostal za mikrofonem prostor.

Od té doby však pozdější turnajový finalista poněkud vychladl. „Nejspíše to nebyla její chyba. Vlastně je legrační, že se taková organizační chyba přihodí zrovna na grandslamovém turnaji. Nechápu, že jsem tak vybouchl,“ obhajuje nyní svou reakci čtvrtý muž světa, jenž tehdy Williamsovou nařkl z toho, že „ukázala svou špatnou povahu.“

„Rád bych jí to vynahradil ve smíšené čtyřhře ve Wimbledonu nebo na US Open,“ přispěchal Thiem s omluvným návrhem. „To, čeho dosáhla, považuji za neuvěřitelné,“ ocenil úspěchy třiadvacetinásobné grandslamové vítězky ve dvouhře.

Uvidíme skutečně oba aktéry tolik diskutované tiskovky zápolit na stejné straně kurtu o grandslamovou trofej a třeba i za jedním stolem v tiskové místnosti? Rozhodnutí je, zdá se, na Sereně.