Kdy naposledy vyhrál? Z bratra německé hvězdy je tenisový otloukánek

- Filip Lefenda

Už si pořádně ani nepamatuje, jak chutná vítězství. Tenista Mischa Zverev, bratr světové pětky Alexandera, zažívá mimořádně špatnou sezónu. Zkušený jednatřicetiletý Němec uhrál během třinácti letošních zápasů v součtu jen jediný set!

Taková bilance se jen tak nevidí, a tím spíše u tak zkušeného mazáka, jakým starší z bratrů Zverevových je. Na okruhu se majitel jednoho singlového titulu pohybuje od roku 2002, tak mizernou sezónu ale nepamatuje.

Zverev letos nastoupil k celkem třinácti soutěžním utkáním, přičemž uspěl pouze v jediném z nich. Vítězství ale nebylo v polovině března tak sladké, jak by se mohlo zdát. Zverevovi totiž v Miami Španěl Kuhn zápas za stavu 2:2 ve třetím setu vzdal. Němec v tomto utkání uhrál vůbec jediný vítězný set v kalendářním roce 2019, v ostatních případech odcházel z kurtů se slušnými příděly.

Ještě hůře vyznívá pro Zvereva jeho bilance tehdy, pokud do ní započítáme i závěr loňské sezóny. Tu totiž zakončil na profesionálním okruhu osmi prohranými zápasy v řadě. Celkově tak Zverev vyhrál jediné utkání z posledních jednadvaceti – a to ještě díky skreči vysíleného soupeře, který v Miami fyzicky odpadl.

V žebříčku se někdejší 25. hráč světa pochopitelně propadá, byť se současná 114. pozice nejeví vzhledem k výsledkům ještě tak tragicky. Poměrně vysoko drží Zvereva body za loňský titul z travnatého podniku v Eastbourne.

A právě k travnaté části sezóny upírá Němec své naděje i letos. Kromě zmíněné trofeje zde třeba v loňském roce dovedl do tří setů fenomenálního Federera.

Otázka tak zní – zachrání Mischa svou čest a nadechne se na zelených pažitech k lepším zítřkům, nebo bude i nadále tenisovým otloukánkem?