Chyť mě, když to dokážeš! Grafici bavili, Djokovič utíkal žebříčkem

- Radek Štohl

Dostihnout Novaka Djokoviče není vůbec snadné. Srbský tenista se v současné době pyšní náskokem téměř 5 000 bodů na druhého Rafaela Nadala, o dalších téměř 1 300 bodů je před Rogerem Federerem. Na žebříčkovou situaci se po čtvrt roce opět rozhodli zareagovat grafici, kteří ve stylu parkouru znázornili, jak se od Monte Carla deseti nejlepším hráčů světa daří.

Djokovič se v první polovině loňské sezóny trápil. Na Australian Open postoupil jen do osmifinále, před French Open uhrál jedno semifinále v Římě. Hned třikrát vypadl po prvním zápase na turnaji. Od Roland Garros, kde vydoloval čtvrtfinále, se však zvedl, vyhrál dva grandslamové tituly, dvakrát dobyl turnaj Masters.

Fantastickým tažením ve druhé půlce ročníku 2018 se Srb ocitl ve skvělé pozici. Na začátku letošní sezóny ke všemu získal grandslamový titul z Austrálie. Další tři turnaje však světové jedničce nevyšly dle představ, ani jednou nepřekročil brány čtvrtfinále. Poslední ze zmíněných zastávek bylo Monte Carlo, právě od lukrativní akce začala "honba za Djokovičem". 

Na přiloženém videu, které si do své parády znovu vzal twitterový účet Tennis TV, lze vypozorovat, jak se ostatní členové TOP 10 snaží suveréna posledního roku dohnat. Mají to však velmi složité, Djokovič od Monte Carla vyhrál v Madridu, uhrál finále v Římě a semifinále na French Open, čímž si z každého turnaje připsal další body do žebříčku.

Jak to však s patnáctinásobným grandslamovým šampionem bude po další třetině sezóny? V této chvíli lze jen těžko predikovat, k obhajobě 3 390 do začátku US Open to však bude mít velmi složité.