VIDEO: Když neunesete porážku. Španěl předvedl ukázkovou hysterii

- Jan Vojkůvka

Zaručujeme, že něco takového jste asi ještě neviděli. Jistě, nejrůznějších záběrů, kde tenisté vylévají svou frustraci na svém vybavení, je nepřeberné množství, ale síla, kterou musel vynaložit Mario Vilella Martinez, aby byl se svou prací spokojen, je obdivuhodná.

Španělský tenista prohrál na challengeru v Šymkentu utkání prvního kola s Tomislavem Brkičem 6:1, 2:6, 5:7. Po posledním míčku utkání, při kterém si prohrál podání a tím i celý zápas, začal hlava nehlava mlátit raketou do země, až jeho tělo pod sílou vlastních úderů popojíždělo po antuce.

Vše pak završil znechuceným zahozením rakety do prostoru, kde za normálních okolností bývají rozhodčí. Doufejme, že se tam v tu chvíli nikdo nenacházel.

Video, na kterém smyslů zbavený tenista ničí svou raketu, se stalo hitem sociálních sítí a jeden z diskutujících přirovnal Vilellu Martineze k obráběcímu stroji, který přeměňuje antuku na zemědělskou půdu. Další připomínají, že nic tak dokonale hysterického ještě neviděli. Podle jednoho z komentujících to spíš vypadalo, že trénuje na budoucí kariéru masového vraha.

Ale to doufejme, že ne.

Záběry okomentovaly i některé tenisové hvězdy. Například Laura Robsonová s CoCo Vandewegheovou se shodly, že se jedná o umění.