Takhle se chová šampionka? Serena vyhnala Thiema z tiskovky

- Jan Vojkůvka

Byl jsi tam první, odpovídal jsi na otázky, ale kašli na to a jdi pryč. Přichází Serena. Asi tak nějak by se dalo ve stručnosti zhodnotit chování francouzských pořadatelů na Roland Garros vůči světové čtyřce Dominicu Thiemovi. Jakmile se rakouský tenista dozvěděl, proč musel vyklidit konferenční místnost, po právu se naštval...

Pětadvacetiletý tenista měl za sebou výhru ve čtyřech setech nad Pablem Cuevasem a úspěšný postup do osmifinále Roland Garros. Během tiskové konference stihl odpovědět na tři otázky přítomných novinářů, než byl požádán, aby rozhovor přerušil a opustil místnost.

Bral to s klidem, nevěděl totiž, co se v tu chvíli děje.

A jaký byl důvod k tomuto kroku? Serena Williamsová. Slavná Američanka senzačně prohrála ve třetím kole se svou krajankou Sofií Keninovou.

Williamsová chtěla mít svou tiskovou konferenci rychle za sebou. Klidně by dle informací L'Equipe šla do menší místnosti. Nehodlala ovšem čekat a zájem novinářů byl velký. Thiem musel pryč. A tak se také stalo.

Když finalistu loňského ročníku a semifinalistu z let 2016 a 2017 přesunuli do jiné místnosti, po právu se na organizátory rozčílil. „Tak tohle neberu, vážně. Co to sakra je? Je to vtip. Musel jsem opustit místnost, protože ona přichází,“ nevěřil svým očím.

A když se následně dozvěděl, že kvůli jeho vynucenému přesunu může dojít k určitým zpožděním, rovnou se na svou tiskovku vykašlal. „Taky odejdu. Nebudu tu čekat. Taky si můžu dělat, co chci,“ rýpl si a odešel.

A tím sobotní rozhovory s Dominicem Thiemem skončily...