VIDEO: To byla rána! Jang schytala nešťastně smeč přímo do oblíčeje

- Lukáš Liška

Čas od času se stane, že hráč trefí místo kurtu svého protihráče. Ve čtyřhře, kde často dochází k výměnám mezi síťaři, je toto riziko vysoké. Že však někdo dostane míčkem do obličeje, už tak časté není. O to horší je, když se to stane po tvrdé smeči. Přesně to se stalo na Roland Garros Číňance Jang.

Tento incident poznamenal zápas druhého kola ženské čtyřhry mezi páry Ferrová, Parryová a Rosolská, Jang v prvním setu za stavu 4:3 a A:40. Diana Parryová dostala u sítě míč tak akorát, aby mohla zahrát smeč a tuto možnost bez váhání využila. Přímo do obličeje však trefila Jang, která právě od sítě couvala. S ní nečekaná rána pochopitelně zatřásla a musela si vzít chvíli času, aby zasažené místo zchladila pytlíkem s ledem.

Díky tomuto míči se Ferrová s Parryovou dostaly do vedení 5:3 a první set následně dotáhly do vítězného konce. Rosolská s už očividně oklepanou Jang však ještě vývoj zápasu dokázaly zdramatizovat. Ve druhém setu nepustily své soupeřky k jedinému brejkbolu a vyhrály ho 6:4.

Sladkou tečku v podobě otočky a vítězství však už nepřidaly. Ferrová s Parryovou sice nedokázaly za stavu 5:3 ve třetím setu utkání doservírovat, ale po následném gemu se už z vítězství radovaly. 

Věřme tedy, že si Jang kromě porážky neodnesla žádné vážné zranění.