VIDEO: Tohle už nechci slyšet! Dimitrova vytočil vlastní fanoušek

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Té přezdívky se bude zbavovat jen těžko. Dimitrov dostal při svých začátcích na okruhu přízvisko „Baby Federer“ („Dítě Federer“). Osmadvacetiletý Bulhar toto označení nikdy neměl příliš v oblibě. V tak pokročilém stádiu kariéry by rozhodně uvítal něco originálnějšího.

Grigor Dimitrov a Stan Wawrinka své utkání třetího kola na Roland Garros v pátek dohrát nestihli. Po dvou úspěšných tiebreacích měl před dnešní dohrávkou významnou výhodu Švýcar. Využil ji a vyhrál 7:6(5), 7:6(4) a 7:6(8).

To nic nemění na faktu, že bulharský tenista, kterého trénuje Radek Štěpánek, hrál v Paříži svůj nejlepší tenis za poslední měsíce.

Na konci druhé sady se ho pokusil povzbudit jeden z fanoušků. „Come on, Baby Federer!“ zařval na někdejšího vítěze Turnaje mistrů. Pojmenování „Baby Federer“ v překladu znamená „Dítě Federer“, případně „Federer junior“.

Dimitrov však z takové podpory vůbec nebyl nadšen. „Připadám ti snad jako dítě?“ vyčítavě odvětil svému podporovateli. Že se nejednalo o žert, potvrdil i výraz tenistovy tváře.

Osmadvacetiletý Dimitrov se ke zmíněnému momentu z prohraného utkání vrátil na tiskové konferenci.

„Nemůžu lidem přikazovat, co si o mně mají myslet. Dřív jsem to bral s pokorou. Na okruhu jsem ale deset let, tahle přezdívka by už mohla zmizet. Nelíbilo se mi to,“ uvedl.