Smutná zpráva z Roland Garros. Rozlučka týmu Bucie nebude

- Jan Vojkůvka

K vytouženému představení Lucie Šafářové po boku Bethanie Mattekové-Sandsové nedojde. Americké tenistce nedovolí v Paříži startovat její koleno, s nímž v únoru byla na operaci. Šafářová tak na svém posledním turnaji kariéry nastoupí do čtyřhry se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Populární deblová dvojice, jež si přezdívá Team Bucie, se měla na Roland Garros definitivně rozloučit. Česká polovina tohoto páru, Lucie Šafářová, totiž v Paříži ukončí svou bohatou kariéru. Jenže ke startu pětinásobných grandslamových šampionek nedojde.

„Loni jsme tu byly spolu. Chybíš mi,“ napsala Šafářová na své sociální sítě k fotografii, na které je spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. „Mou novou deblovou partnerkou bude Dominika Cibulková. Těším se, že s ní budu sdílet svůj poslední turnaj.“

Šafářová měla spolu s Mattekovou-Sandsovou hrát už na J&T Banka Prague Open, ale problémy s nedoléčeným kolenem, s nímž byla Američanka v únoru na operaci, start Bucie nedovolily. A ani tentokrát, na Roland Garros, se Šafářová souhry se svou kamarádkou nedočká.

Tým Bucie spolu nastupoval od roku 2015 a postupem času vystoupal až do čela světového žebříčku. Hned na prvním společném turnaji, který se konal na Australian Open v roce 2015, dokázaly Šafářová s Mattekovou vybojovat titul.

Na grandslamech nakonec slavily pětkrát. Dále získaly trofej na French Open 2015, US Open 2016, Australian Open 2017 a French Open 2017. Pouze ve Wimbledonu se jim nepodařilo k celkovému prvenství dokráčet a vybojovat kariérní grandslam.

Celkově spolu Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vybojovaly 11 titulů. Naposledy si spolu zahrály na US Open v minulé sezoně.