Plíšková si v Paříži zatrénovala s obhájkyní titulu. Snad se to vyplatí, doufá

- Jan Vojkůvka

Druhá nasazená Karolína Plíšková zvládla na Italian Open svou generálku na Roland Garros nejlépe, jak mohla. V Římě získala titul, teprve svůj třetí z nepříliš oblíbené antuky, jež je jejím nejslabším povrchem. Svou formu před začátkem pařížského grandslamu ladila v posledních dnech přímo v dějišti konání a zatrénovala si i s obhájkyní titulu z French Open – Simonou Halepovou.

Lepší hráčku na trénink asi na antuce nenajdete. Oficiální stránky WTA zveřejnily před začátkem Roland Garros antukový žebříček, který počítá výsledky posledních čtyř sezon. Na jeho vrcholu nebyl nikdo jiný, než právě Halepová, vítězka antukového grandslamu z minulé sezony.

Rozehrát se s tak kvalitní antukářkou, která je navíc pověstná svou velkou dřinou na trénincích, je dobrá prověrka před turnajem. A i Plíšková věří, že se jí tato příležitost v Paříži vyplatí.

„Vždy se snažím tréninky s ní užít. Vždycky je jistotou, že bude mít vysokou úroveň, protože se snaží hrát naplno a dobře. Během tréninků je stejně bojovná, jako při zápasech,“ řekla Plíšková během setkání s novináři na tiskové konferenci.

Na samotném turnaji pak má Plíšková jednu jistotu. Případný střet s Halepovou by přišel až ve finále, svou hvězdnou tréninkovou parťačku dřív potkat nemůže. Co jí však může čekat, je případné utkání s jinou pařížskou šampionkou. Ve druhém kole může potkat Rusku Světlanu Kuzněcovovou, vítězku z roku 2009.

Ještě předtím se bude muset popasovat s hrou Američanky Madison Brengleové, jež tento týden v Norimberku dokázala porazit její sestru Kristýnu. Před startem turnaje se ovšem Karolína nachází v dobré pohodě. Ještě, aby ne, když získala před týdnem největší antukový titul v kariéře.

„Po vítězství v Římě se cítím sebevědomá. Není žádný důvod k tomu, proč bych se neměla cítit skvěle,“ říkala s úsměvem světová dvojka, jež může na Roland Garros zaútočit i na post světové jedničky.

Sebedůvěru na antuce cítí i z toho důvodu, že ji vede bývalá výtečná antukářka Conchita Martinezová. Ta má velký vliv na hru, kterou Plíšková předvádí. „Myslím, že mé hře rozumí hodně dobře, proto všechno funguje. Conchita má na mě dobrý vliv, hodně mi pomáhá. Na antuce především,“ podotkla Plíšková.

S Brengleovou si čeká tenistka zahraje už v neděli odpoledne, kdy pro ni druhý grandslam sezony začne.