Co se má stát, stane se. Uvolněná Kvitová nehlásí před grandslamem žádné problémy, až na ty tenisáky

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Petra Kvitová v pátek předstoupila před novináře v rámci tradičního media-day. Aktuální světová šestka je před antukovým grandslamem v dobrém rozpoložení, návrat do areálu Roland Garrose Kvitové akorát oživil vzpomínky na dva roky starý comeback. „Čas letí hrozně rychle a dva roky utekly jako nic,“ zamýšlela se devětadvacetiletá Češka před přítomnými novináři.

První minuta tiskové konference dvojnásobné grandslamové šampionky proběhla vskutku netradičně. V sále bylo ticho a po otázkách ani vidu ani slechu. „Tak co dalšího chcete ještě vědět?“ smála se zaskočená Kvitová.

Poté už se novináři dostali ke slovu a vítězku turnaje ve Stuttgartu v sále drželi dobrých deset minut.

„Cítím se dobře. Dorazili jsme do Paříže již ve středu a hned jsme trénovali. Po Římě jsem absolvovala několik dobrých tréninků také doma v Česku, kde jsme ale bojovali s počasím, které bylo proměnlivé,“ přiblížila Češka program posledních dnů.

Kvitová patří na letošním Roland Garros do užšího okruhu favoritek. Podle Simony Halepové má šanci na zisk trofeje až deset tenistek, v loňském roce to bylo podle Rumunky až patnáct. „Myslím, že letos není ve hře o titul tolik hráček. Ale víme o tenistkách, které mají na antuce kvalitní výsledky a zažívají dobrou sezonu,“ reagovala světová šestka.

Mezi favoritky jistě patří právě Simona Halepová, na kterou by Kvitová mohla potencionálně narazit ve čtvrtfinále. „O to se teď úplně nezajímám. První zápas hraji proti Soraně Cirsteaové, to je pro mě důležité,“ odmítla Češka myšlenky na případné čtvrtfinále.

Tu trápí spíše místní míčky. „Jsou o trochu těžší, tudíž letí, ale ne tak dlouho,“ přiblížila osobní pohled na kvalitu tenisáků, se kterými se bude hrát hlavní soutěž.

Dobře naladěná Češka zavzpomínala také na dva roky starou tiskovou konferenci, která předcházela jejímu návratu na tenisové dvorce. „Abych byla upřímná, tak to nebyla příjemná tisková konference. Už ani nevím, jak jsem se s tím tlakem vypořádala a vlastně jsem byla ráda, že jsem se nerozbrečela. Byla jsem tehdy ráda, že tu mohu být, vidět vás všechny, být v pavouku a znovu hrát tenis,“ zavzpomínala.

Během zmíněných dvou let se toho hodně změnilo. Kvitová se vrátila mezi tenisovou špičku a je znovu stabilní členkou světové desítky. „Čas letí hrozně rychle a dva roky utekly jako nic.“

Světová šestka promluvila na tiskové konferenci také o změnách, kterými za poslední půl rok prošla. „Teď možná o své hře trochu více přemýšlím. Po sezoně jsem s trenérským týmem mluvili, že bych chtěla zlepšit voleje a celkově pohyb na kurtu. Na tom jsem pracovali a ta dřina se nyní vyplácí,“ pochvaluje si.

Kvitová ví, že právě na Roland Garros nemá dlouhodobě dobré výsledky. I proto se nerada řadí do pozice favoritky. „Hrála jsem tady jednou semifinále,“ zavzpomínala Češka na sedm let starou účast mezi nejlepší čtyřkou. „Prostě jsem tady a cítím se dobře. Co se má stát, stane se,“ nechává Kvitová věcem volný průběh.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Trying to keep my press conferences funny ?? @rolandgarros

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Kvě 24, 2019 v 9:18 PDT