Nedoservírovaný první set rozhodl. Siniaková v boji o finále neuspěla

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková se do finále v Norimberku neprobojovala. Po třech úspěšných obratech tentokrát našla svou přemožitelku ve Slovince Tamaře Zidanšekové. Česká tenistka dobře rozehraný zápas prohrála 6:7(4), 2:6.

Třiadvacetiletá Češka se na německém turnaji dostala po roce do svého prvního semifinále právě od loňského ročníku v Norimberku, ale prokousat se do finále nedokázala. Do utkání o titul, ve kterém se naposledy představila loni v lednu v Šen-čenu, se probojovala Zidanšeková.

Siniaková v prvním setu sice prohrávala 0:2, ale soupeřku začala následně jasně přehrávat a otočila na 4:2. Zlepšený výkon jí přinesl hned dvě šance na dopodávání prvního setu, ale ani v jednom případě se jí to nepovedlo, což nakonec i zápas rozhodlo.

První šanci měla za stavu 5:4, jenže se nedostala ani k setbolu a o podání přišla. Hned záhy, v jedenácté hře, znovu Zidanšekovou brejkla, ale ani druhý pokus na doservírování nebyl úspěšný. Siniaková sice odvrátila tři brejkboly a srovnala na shodu, ale k výhodě se dostala Slovinka, jež získala ztracený servis zpět.

V tiebreaku Siniaková posléze prohrála 4:7 a ve druhém setu se už do hry nedostala. Přišla totiž o podání hned v úvodní hře a poté i ve třetím gemu. Až za stavu 0:4 si podržela podání, zvrátit vývoj zápasu však nedokázala.

Česká tenistka ovšem v Norimberku prokázala, že její forma na antuce roste, což je i před Roland Garros velmi dobré znamení. Na pařížském grandslamu si v úvodním kole zahraje s jednou z kvalifikantek.