Obří arény jsou motivací, hlásí Bouzková po pařížském maximu. Pro rady půjde za Kájou

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Český tenis bude mít po Lukáši Rosolovi zastoupení ve finálovém kole kvalifikace letošního Roland Garros také mezi ženami! Postarala se o to Marie Bouzková, která znovu neztratila set a Japonku Ajano Šimizuovou porazila 6:2, 6:3. „Moje kvalita hry byla podobná jako v prvním zápase. Teď se chci soustředit na další soupeřku a odpočinout si,“ říká Marie Bouzková v exkluzivním rozhovoru pro náš web.

Dvacetiletá Češka šla ve čtvrtek dopoledne tak trochu do neznáma. S Japonkou Ajano Šimizuovou sice hrála před dvěma lety na turnaji ITF v australském Perthu (6:2, 6:0, pozn. red.), ale dle svých slov si toho z daného zápasu příliš nepamatovala. „Přibližně jsem věděla, jak bude hrát – že bude dělat nějaké nevynucené chyby a že tam občas pošle nějaký vítězný úder,“ uvedla Bouzková k předzápasové přípravě.

Drobná neznalost soupeřky se projevila hned v úvodním gemu, ve kterém mladá Češka přišla o podání. „V prvním gemu jsem ještě nevěděla, jak hraje. Říkala jsem si, že musím být opatrná. Naštěstí jsem jí vždy vzala rychle servis,“ pochvalovala si Bouzková, která v zápase proměnila hned šest brejkbolů.

Nepříjemná ztráta podání přišla i na začátku druhého setu, ale v ten moment Bouzková těžila ze zkušeností ze začátku zápasu. „Z brzké ztráty podání jsem ve druhém setu nepanikařila. Věděla jsem, že se mi podaří soupeřku brejknout a poté už jsem si na to dávala pozor."

Marie Bouzková ani ve druhém pařížském duelu neztratila set a po výsledku 6:2, 6:3 je poprvé v kariéře na tomto grandslamu ve finále kvalifikace. Kurt číslo deset, na kterém Bouzková hrála, přímo sousedí s dvorcem Suzanne Lenglenové, kde by si mladá Češka mohla po případném triumfu v závěrečném kvalifikačním duelu zahrát v hlavní soutěži.

„Velká motivace, ale snažím jsem na to nemyslet,“ říká aktuálně 121. hráčka při pomyšlení na dvě obří arény v areálu Rolanda Garrose. „Teď se chci soustředit na další soupeřku a odpočinout si,“ velí Bouzková.

Její třetí soupeřkou v pařížské kvalifikaci bude Ruska Ljudmila Samsonová. Tentokrát půjde Bouzková do ještě většího neznáma. „Vím, jak vypadá, ale vůbec nevím, jak hraje. Dnes se na ní s týmem budeme muset zaměřit,“ plánuje.

Cenné rady by Bouzková mohla nasbírat od krajanky Karolíny Muchové, která proti této ruské tenistce sehrála v letošním roce již dva duely, oba navíc vítězně. „Já se jí kdyžtak zeptám,“ směje se dobře naladěná Bouzková na závěr rozhovoru.