Dva obraty a vydřené čtvrtfinále. Siniaková ladí před Paříží formu

- Jan Vojkůvka

Probíhající sezona má u Kateřiny Siniakové k ideálu daleko. České tenistce se dlouho nedařilo, na turnajích vypadávala v prvních kolech a pomaličku klesala žebříčkem. Se začátkem antukové části se přeci jen začalo blýskat na lepší časy, a to i tento týden v Norimberku, kde zatím generálku na Roland Garros zvládá.

Siniaková na německém turnaji vybojovala své druhé čtvrtfinále v sezoně a druhé během jednoho měsíce. Poprvé se mezi nejlepší osmičku prokousala na J&T Banka Prague Open, kde si trochu vylepšila dojem ze zatím nepovedeného ročníku.

Letos vypadla česká hráčka už osmkrát v prvním kole. Třikrát pak byla vyřazena v kole druhém. V průběhu antukové sezony však konečně dokázala vyhrát na jednom turnaji alespoň dva zápasy. A to je před Roland Garros dobré znamení. Stejně jako úspěšné obraty v Norimberku.

Siniaková prožila ve středu hodně náročný program. Napřed nastoupila k zápasu prvního kola s Mandy Minellaovou, kvalitní antukářkou a hodně nebezpečnou soupeřkou. Prohrála první set a do problémů se dostala i na začátku druhé sady. V úvodních třech gemech čelila pěti brejkbolům, které ovšem zvládla odvrátit a převzala kontrolu nad utkáním.

Česká tenistka zvítězila 1:6, 6:3, 6:2 a vybojovala postup do podvečerního osmifinále.

V něm se střetla se Švédkou Johannou Larssonovou. A i tentokrát prohrála úvodní sadu. V ní přitom dvěma brejky srovnala z 1:4 na 4:4, ale koncovka patřila její soupeřce.

Od druhého setu se obrázek hry změnil. Siniaková nadělila Švédce kanára a vynutila si rozhodující dějství. V něm odvrátila dva brejkboly v páté hře a sama prorazila soupeřce podání v šestém gemu. Za stavu 5:3 čelila hned třem brejkbolům v řadě, ale udržela pevné nervy a duel doservírovala k vítězství 4:6, 6:0, 6:3.

Třiadvacetiletá Češka, která obhajuje v Norimberku loňské semifinále, si o nejlepší výsledek v této sezoně zahraje s Američankou Madison Brengleovou. Ta dokázala v osmifinále přehrát Kristýnu Plíškovou 7:6(0), 6:0.