Roland Garros: Rosol hlavní soutěž nevybojoval. Bouzková postoupila do finálového kola

- Redakce

Kvalifikační boje na Roland Garros jsou v plném proudu a ve čtvrtek z nich vzešli první úspěšní postupující do hlavní soutěže. To se ovšem netýká Lukáše Rosola, který ve finále kvalifikace padl s výtečně hrajícím Yannickem Hanfmannem. Mezitím Marie Bouzková potvrdila roli favoritky v utkání s Japonkou Šimizuovou a postoupila do třetího kvalifikačního kola.

Rosol na dobře hrajícího soupeře nestačil
Lukáš Rosol (138.) hlavní soutěž v kvalifikaci nevybojoval. V souboji s Němcem Yannickem Hanfmannem (184.) prohrál za hodinu hry dvakrát 2:6.

Českému tenistovi se v celém utkání nepodařilo najít recept na výborně hrajícího soupeře, který jediný brejkbol za stavu 6:2, 4:1 odvrátil. Hanfmannovi se povedlo v úvodní sadě vyhrát od stavu 1:2 pět gemů v řadě a obdobný výkon předvedl i v setu druhém. V něm také vyhrál pět her za sebou a to od stavu 0:1 a duel následně v poklidu doservíroval.

“Nenašel jsem na něj hru. Soupeř hrál skvěle, nátlakové balóny, nenechal mě hrát dlouhé míče. Je to dobrý hráč. Bohužel, dnes byl o hodně lepší než já,” nehledal výmluvy Rosol.

Bouzková vybojovala finále kvalifikace
Marie Bouzková (121.) zvládla i druhý kvalifikační souboj na Roland Garros. Česká tenistka potvrdila roli favoritky proti Japonce Ajano Šimizuové (226.), kterou porazila 6:2, 6:3.

Do zápasu sice nevstoupila Bouzková dobře a prohrála si podání hned v prvním gemu, ale okamžitým rebrejkem se vrátila do hry a od stavu 2:2 vyhrála čtyři gemy v řadě. I ve druhé sadě ztratila Češka úvodní podání, znovu však skóre hladce otočila a o vítězství se už připravit nenechala.

„Z mojí strany jsem hrála oba zápasy stejně a kvalita hry byla podobná,“ hodnotila Bouzková. „Dnes jsem hrála více kraťasů a chodila jsem častěji na síť. Soupeřka měla dobrý forhend-cross, chodila do míčů, ale já jsem postupně v zápase začala hrát také agresivněji a ona se do své hry už tolik nedostávala,“

O postup do hlavní soutěže si Bouzková zahraje s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou (161.).

Roland Garros, Paříž (muži, FRA, 20 060 000 EUR, antuka)
Finále kvalifikace mužů
Yannick Hanfmann (GER, 184.) – LUKÁŠ ROSOL (138.) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikace žen
MARIE BOUZKOVÁ (121.) – Ajano Šimizuová (JPN, 226.) 6:2, 6:3