Hrát s Federerem? Skvělá příležitost, hlásí natěšený Nadal

- Daniel Kubelka, Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Je jasno. Premiérové střetnutí nejlepších evropských tenistů proti zbytku světa uvidí v září roku 2017 pražská O2 arena. Po vzoru golfového Ryder Cupu se tak i zástupci bílého sportu střetnou v týmové soutěži, na kterou se dle prvotních reakci všichni hlavní aktéři těší.

Laver Cup, jak je nová soutěž pojmenována, nese v názvu jméno australské tenisové legendy. Jedenáctinásobný grandslamový šampión ve dvouhře Rod Laver před nedávnem oslavil již 78. narozeniny. Vitální gentleman se i přes důstojné stáří těší dobrému zdraví a na novou soutěž nahlíží s nadšením, obzvlášť, když v týmu Evropy budou hrát dva jeho oblíbení hráči.

„Není žádným velkým tajemstvím, že jsem velkým fanouškem Rafaela Nadala a Rogera Federera,“ uvedl Laver na adresu dvou tenistů, kteří již neodmyslitelně zapsali do tenisové historie.

Právě Federer s Nadalem se na vzájemnou spolupráci vyloženě těší. Španělský bojovník o tom, že se slavným Švýcarem bude konečně stát na stejné straně barikády, jasně řekl. „Je to něco úžasného, hrát ve stejném týmu jako Roger Federer.“

Švýcarský elegán Federer, jak je jeho dobrým zvykem, ocenil především význam tenisty, který celou soutěž svým jménem zaštituje. „Jsem nadšený a pyšný, že právě Rod Laver bude součástí takto velké události.“

Nebudou to však jen slavná jména z tenisové současnosti, která se příští rok zúčastní nově vytvořeného projektu. Kapitány obou týmů totiž budou dvě legendy bílého sportu, Björn Borg a John McEnroe.

Borg, majitel jedenácti grandslamů, se připojil k Laverovi a obdivně vzhlížel především ke svým budoucím svěřencům. „Kdo by nechtěl vést tým s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem,“ uvedl bývalý švédský tenista. Jeho tým však může být ještě mnohem silnější. Vždyť evropskou špičku tvoří takoví hráči jako Djoković, Wawrinka či Murray!

Opačnou loď bude z kapitánského můstku řídit John McEnroe. Známý bouřlivák a vítěz 77 turnajů ATP zatím nezná složení svého týmu, i ten by ale mohl být velice silný. Zatím se tak vyjádřil pouze k samotnému projektu. „Myslím si, že je to skvělá příležitost pro tenis,“ uvedl stručně a nahlas tak vyslovil to, co si všichni o Laver Cupu myslí.

Tak co, už se těšíte?