Tři tituly a konec úspěšné spolupráce. Krejčíková už netrénuje se Šnobelem

- Jan Vojkůvka

Spolupráce, jež tenisově fungovala skvěle, skončila. Deblová světová dvojka Barbora Krejčíková se na grandslamovou kvalifikaci do Paříže vydala bez kouče Pavla Šnobela, který Tenisovému světu potvrdil, že českou tenistku již netrénuje.

„Včerejším dnem skončila má spolupráce s Barborou Krejčíkovou a už nejsem jejím trenérem,“ napsal rovněž bývalý tenista v úterý na svůj facebookový profil. Informaci poté potvrdil přímo Tenisovému světu. „Tato spolupráce mě obohatila do života a také tenisově.“

Krejčíková pracovala se Šnobelem od listopadu 2018. Cíle české tenistky byly jasné – prosadit se ve dvouhře a proniknout poprvé v kariéře do elitní stovky.

Pod vedením nového trenéra odehrála pět singlových turnajů a začalo se jí hodně dařit. Na Australian Open sice vypadla ve druhém kole kvalifikace, ale pak přišlo semifinále ve francouzském Maconu a následně vítězná série na antukových turnajích.

S 15 výhrami v řadě dokázala Krejčíková posbírat tituly na osmdesátce (turnaj dotovaný 80 tisíci dolary) v Palm Harboru, pětadvacítce v Pelhamu a šedesátce ve Wiesbadenu. Ve čtyřhře si mezitím připsala čtvrtfinále na Australian Open (kde triumfovala v mixu) a finále v Indian Wells.

Výsledkem byl posun z 225. místa žebříčku na aktuální 128. pozici, pouhých 140 bodů od vysněné první stovky.

Do Paříže ke kvalifikaci French Open však Krejčíková už odcestovala bez trenéra. Se Šnobelem se nedomluvili na pokračování spolupráce.