Federer a Nadal v Praze! Světová premiéra tenisového Laver Cupu se uskuteční v O2 areně!

- Daniel Kubelka

V New Yorku byl dnes představen unikátní koncept nové mužské soutěže tenisových týmů Evropy proti výběru světa, která se bude jmenovat po legendárním australském hráči Laver Cup.

Úvodní ročník Laver Cupu se uskuteční v září příštího roku v pražské O2 areně. Na dnešní tiskové konferenci v New Yorku o tom informovali pořadatelé chystané akce. Mezi hlavní hvězdy budou patřit Rafael Nadal a Roger Federer, kteří nastoupí v týmu Evropy.

V New Yorku byl dnes představen unikátní koncept nové mužské soutěže tenisových týmů Evropy proti výběru světa, která se bude jmenovat po legendárním australském hráči Laver Cup.

Premiérový ročník soutěže se uskuteční ve dnech 22. až 24. září 2017 v pražské O2 areně. Lokálními promotéry akce budou společnost Bestsport, vlastník a provozovatel O2 areny, a Česká sportovní, organizátor velkých sportovních projektů. 

Každý tým bude sestaven z kapitána a 6 hráčů. Tiskové konference se účastnili dva tenisté, kteří budou hrát za tým Evropy, Roger Federer a Rafael Nadal. „S Rafou jsme proti sobě nesčíslněkrát stáli jako soupeři, každý na jedné straně sítě. Bude vzrušující nastoupit s ním jako spoluhráčem v jednom týmu,“ řekl k nadcházejícímu utkání Roger Federer.

Koncept poháru je sestaven tak, že každý den se budou hrát 3 dvouhry a čtyřhra. Hrát se bude v pátek, sobotu a neděli. V pátek bude vítězství v každém zápase ohodnoceno 1 bodem, v sobotu 2 body a v neděli 3 body.

V New Yorku dnes byli představeni i kapitáni obou týmů, Evropu v O2 areně povede Bjorn Borg, výběr světa John McEnroe.

Bjorn Borg v USA na tiskové konferenci řekl: Borg: „Líbí se mi formát poháru, jsem velmi potěšen že budu kapitán při prvním ročníku a beru to i jako poctu Rodovi. Sny se splnily, píšeme tenisovou historii! Těším se na akci a na čas, který budu  se svým týmem. Se sestavou, jak se rýsuje, jsem velice spokojen.“

John McEnroe: „Považuji LC za skvělý nápad. Budu mít tým plný talentovaných hráčů. Bere to jako poctu nejlepším hráčům tohoto sportu a skvělou příležitost k zapojeni legend v novém formátu.“

„To O2 arena ještě nezažila. Půjde o jedinečnou příležitost vidět na jednom místě nejlepší tenisty světa a fakt, že si společnost Trident8 vybrala z evropských arén právě naši O2 arenu, je obrovskou poctou nejen pro nás, ale i pro Prahu a celé Česko,“ uvedl Robert Schaffer, předseda představenstva společnosti Bestsport, která vlastní a provozuje O2 arenu, a doplnil: Možnost pořádat tak mimořádnou akci chápeme i jako potvrzení vysoké kvality našeho zázemí a služeb, které poskytujeme pořadatelům a návštěvníkům. Po loňském mistrovství světa v hokeji, které bylo pořadatelsky i divácky oceněno jako nejlepší v historii, se tak O2 arena připravuje na další akci, která ovlivní  sportovní svět.“

„Velký tenisový kruh se uzavírá, v září 2017 tu bude přesně 10 let, kdy jsem v O2 areně porazili Švýcary v čela s Rogerem Federerem a vydali se za ziskem dvou salátových mís. Česká sportovní organizovala v O2 areně řadu špičkových sportovních projektů jako basketbalové Final Four, zahajovací zápasy NHL, finále Davis Cupu či Fed Cupu či velké tenisové exhibice Advantage Tennis, ale výjimečnost přicházejícího projektu je v tom, že se jedná o celosvětovou premiéru. My organizátoři, špičkoví světoví hráči i všichni diváci budeme stát u zrodu velké sportovní tradice, půjde o unikátní sportovní víkend,“ uvedl majitel agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.  

Místo konání si organizátoři ze společnosti Trident8 vybrali díky jeho možnostem i díky referencím, které na proběhlé akce získali. Oslovili tak s nabídkou O2 arenu, která přizvala k organizaci společnost Česká sportovní, se kterou již organizovala dlouhou řadu úspěšných sportovních projektů.

Informace o prodeji vstupenek budou zveřejněny v průběhu podzimu letošního roku.

O2 arena je jednou nejmodernějších multifunkčních hal v Evropě. Provozovatelem O2 areny je společnost Bestsport, a.s., ze skupiny PPF.  Mezinárodní investiční skupina PPF s aktivitami zejména v oblasti finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, biotechnologií, pojišťovnictví a maloobchodních služeb působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina PPF vlastní aktiva převyšující 21,6 miliardy eur (k 31. 12. 2015).