Zařízl ho rozhodčí při mečbolu? Opelka si byl jistý autem, zápas nakonec prohrál

- Petr Sumbal

Pořádně naštvaný byl americký tenista Reilly Opelka po prohraném utkání s Corentinem Moutetem v prvním kole turnaje v Lyonu. Dramatický zápas dospěl až do tiebreaku třetí sady, ve kterém měl Opelka mečbol a byl si jistý, že soupeř zahrál do autu. Rozhodčí však byl jiného názoru.

Opelka byl před utkáním lehkým favoritem, už od začátku se však ukazovalo, že s domácím teprve dvacetiletým tenistou startujícím na divokou kartu, to nebude mít vůbec jednoduché. První set vyhrál právě Moutet, druhý opanoval Opelka a ten rozhodující pak po vyrovnaném průběhu dospěl až do zkrácené hry.

Za stavu 4:3 v tiebreaku pro sebe Opelka získal první mini brejk a následně i první mečbol, po kterém se už radoval z vítězství, byl si jistý, že return Mouteta skončil až za základní čarou.

O to větší byl pak Američanův šok, když sudí, který přispěchal zkontrolovat stopu míčku, vyhodnotil úder Mouteta jako dobrý. Vztekajícímu Opelkovi pak nezbylo nic jiného, než hrát dál. V dramatickém tiebreaku se sice následně jednadvacetiletému hráči povedlo odvrátit čtyři mečboly soupeře, na ten pátý už však nestačil a s turnajem v Lyonu se tak v prvním kole rozloučil.

Po skončení utkání stále ještě rozzuřený Opelka ani nepodal ruku rozhodčímu.