Velkolepá premiéra. Wimbledon oslavil svou druhou zatahovací střechu hvězdnou show

- Marek Bartošík

Grandiózní akce se uskutečnila 19. května ve wimbledonském areálu. Tamní organizátoři slavnostně otevřeli kurt č. 1, který se nově může pochlubit zatahovací střechou. Ve třech exhibičních utkáních se představila hvězdná jména, mezi nimi i Martina Navrátilová, Venus Williamsová a John McEnroe.

Po centrálním dvorci se zatahovací střechy ve Wimbledonu dočkal i kurt č. 1, který má kapacitu více než 12 tisíc diváků. Wimbledonští organizátoři představili novinku 19. května velkolepou oslavou. Program tří exhibičních utkání obstarali nejlepší z nejlepších.

Nejprve se střetli Jamie Murray a Goran Ivaniševič s australským párem Lleyton Hewitt, Pat Cash. Následoval duel Venus Williamsové a Kim Clijstersové. V posledním utkání proti sobě nastoupily ve smíšené čtyřhře dvojice Martina Navrátilová, Jamie Murray a Kim Clijstersová, John McEnroe.

Devítinásobná wimbledonská vítězka ve dvouhře Navrátilová dokonce předvedla vydařený úder na zemi. Publikum i komentátoři její tenisové umění patřičně ocenili.

Kromě tenisových klání obsahoval program i pěvecká vystoupení. Paloma Faithová zazpívala svou skladbu Picking up the Pieces. Maltský operní pěvec Joseph Calleja připomněl slavné písně Time to Say Goodbye a Nessun Dorma.

Wimbledon se nyní stejně jako US Open může pyšnit dvěma zatahovacími střechami. Australian Open má dokonce tři. Pařížské Roland Garros se své první střechy dočká snad příští rok.