WTA

Do posilovny chodím pravidelně, někdy i dvakrát denně, říká Kerberová

- Jan Havlovic

Poslední grandslam se blíží a tenisový fanoušci se již nemohou dočkat. Angelique Kerberová se před posledním turnajem "velké čtyřky" v této sezoně rozpovídala v rozhovoru pro CNN o své fyzické kondici a oblíbených cvicích.

Světový trůn ženského tenistu měla Angelique Kerberová o tomto víkendu opravdu blízko! Stačilo ve finále turnaje v Cincinnati porazit Karolínu Plíškovou a sesadila by z prvního místa Serenu Williamsovou. Nepodařilo se, z překvapivého triumfu se radovala česká tenistka. Německá tenisová jednička nyní již myslí na poslední grandslam letošní sezony a pilně se na US Open připravuje. V rozhovoru pro televizní stanici CNN pohovořila o své fyzické připravenosti a mnohém dalším. 

Rodačka z Brém v rozhovoru přiznala, že ještě před pár lety nebyla její fyzická kondice ideální. „Před pár lety má kondice nebyla vůbec dobrá. Poté jsem však viděla ostatní tenisty, kteří na sobě neustále pracují, a tak jsem začala chodit do posilovny každý den, někdy jdu dokonce dvakrát za den," uvedla světová dvojka, která si cvičení viditelně zamilovala. 

Tenis je velmi náročný sport, a tak není divu, že každý tenista musí být po fyzické stránce stoprocentně připravený, pokud chce být úspěšný. „V tenise se musíte zaměřit na každou část svého těla. Důležité jsou cviky na ramena, záda a stejně důležité je také trénovat stabilitu. Pro tenistu je bezpodmíněčně nutné, aby průběžně trénoval celé tělo. Vaše tělo musí být ve skvělé kondici.".

"Angie", jak se německé tenistce přezdívá, šla v posledních letech viditelně do sebe a výsledky se dostavily. Stříbrná medailistka z olympijských her v Rio de Janeiru se zařadila mezi absolutní tenisovou špičku a brousí si zuby i na samotný tenisový trůn ženského tenisu! „Musím říct, že mi častější cvičení hodně pomohlo. Tenis se poměrně změnil, pokud chcete být úspěšný, musíte být hodně fyzicky silný, atleticky nadaný. Například Serena Williamsová je hodně silná, servíruje rychlostí kolem 200 km/h a posílá míčky velkou rychlostí na polovinu soupeře. To je přesně důvod, proč musíte mít výbornou fyzičku a musíte být na kurtu hodně rychlý, pokud chcete být u míčků včas. Ona nám přesně ukázala, jak moc je v tenise důležité, být skvěle fyzicky připraven," uvedla Kerberová přednosti aktuální královny ženského tenisu. 

Kerberová na závěr rozhovoru také zhodnotila svou aktuální fyzickou připravenost. „Myslím, že nyní jsem jedna z nejlépe připravených tenistek po fyzické stránce, což mi pomáhá splnit sezonní cíle.". A jaké jsou oblíbené cviky německé tenistky? Na to se podívejte v přiloženém videu.