Zase to derby. Pětice Češek zná los kvalifikace Roland Garros

- Marek Bartošík

Rozlosování kvalifikace žen na Roland Garros je na světě. České tenistky příliš nepotěšilo. Marie Bouzková a Tereza Martincová se střetnou už v prvním kole. Denisa Allertová zkusí vyzrát na Slovenku Kučovou. Barbora Krejčíková a Tereza Smitková budou ve svých zápasech jako nasazené papírovými favoritkami.

Denisa Allertová, Tereza Smitková, Marie Bouzková, Tereza Martincová a Barbora Krejčíková. To jsou české tenistky, které se v kvalifikaci poperou o postup do hlavní soutěže Roland Garros.

K Martincové a desáté nasazené Bouzkové byl los krutý, potkají se už v prvním kole. Půjde o jejich první vzájemné střetnutí na okruhu. Allertovou čeká česko-slovenské derby s Kristínou Kučovou, která před měsícem vyhrála antukový ITF turnaj s dotací 80 tisíc dolarů v Dothanu.

Nasazená čtrnáctka Smitková narazí na Martinu Trevisanovou, které se letos vůbec nedaří. Mezi nasazenými hráčkami figuruje i Krejčíková, jíž čeká souboj s Robin Andersonovou. Američanka je momentálně na svém kariérním maximu, více než antuka jí však svědčí rychlejší povrchy.

Z Češek mají jistý start v hlavní soutěži dvouhry na pařížském grandslamu Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Karolína Muchová a Kristýna Plíšková.

Kompletní los kvalifikace najdete zde.

Roland Garros, Paříž (ženy, FRA, 20 060 000 EUR, antuka)
1. kolo kvalifikace
DENISA ALLERTOVÁ (341.) – Kristína Kučová (SVK, 189.)
Martina Trevisanová (ITA, 157.) – TEREZA SMITKOVÁ (125.) [14]
Robin Andersonová (USA, 177.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (128.) [17]
MARIE BOUZKOVÁ (121.) [10] – TEREZA MARTINCOVÁ (156.)