To jako vážně? Fanoušci kritizují Federerův outfit pro Roland Garros

- Marek Bartošík

Po čtyřech letech se na pařížskou antuku vrátí Roger Federer. Vítěz Roland Garros 2009 do bojů o Pohár mušketýrů poprvé zasáhne v barvách Uniqlo. Mnohým fanouškům se ale Švýcarův outfit, který připravili japonští návrháři, nelíbí.

Už ne Nike, ale Uniqlo. Fanoušci Rogera Federera si zvykli na to, že jejich oblíbenec loni po dlouhých letech vyměnil značku oblečení.

Zájem o nové kusy tenisového oblečení elegantního Švýcara ale neupadá. Tenisový svět nyní diskutuje o nejnovějším Federerově outfitu, v němž se představí na grandslamovém Roland Garros.

Módní návrháři ze společnosti Uniqlo vsadili na neveselé a nevýrazné barvy. A to se příznivcům dvacetinásobného grandslamového vítěze pranic nelíbí. „Můj Bože. To je strašné. Velice, velice, velice ošklivé!“ hodnotí uživatel Rafa Salomao na Twitteru. „Je to prostě špatné,“ přidává se další. Jiný fanoušek sděluje, že každý, kdo si tento outfit koupí, je blázen.

Někteří se nad nepříliš důležité téma dokázali povznést a přišli s originálními nápady. Jako třeba ten, který upozornil na podobnost Federerova nového outfitu s karamelovým Latte macchiato.

Debaty o outfitech (a jejich kritika) nejsou neobvyklé. Důležité pro Federera i jeho fanoušky budou tak či tak výsledky. Své o tom ví Stan Wawrinka, který v legendárních kostkovaných šortkách ovládl pařížský grandslam v roce 2015.