Federer trénoval s finalistou ostravského challengeru. Nezapomenutelný zážitek, žasl kouč Piatti

- Jan Havlovic

Jannik Sinner se stal největším překvapením letošního turnaje v italském Římě, alespoň z pohledu domácích fanoušků. Teprve sedmnáctiletý talent porazil v prvním kole senzačně Američana Johnsona a dočkal se velké odměny – tréninku s legendárním Rogerem Federerem! „Nezapomenutelný zážitek,“ žasl italský kouč Riccardo Piatti.

Ještě před dvěma týdny válel Jannik Sinner na ostravském challengeru, kde na místní antuce došel až do finále. Nyní si teprve sedmnáctiletý tenista odbyl premiéru na domácím turnaji Masters v Římě, kde dokonce vyhrál zápas prvního kola.

Mladý talent hnaný domácím publikem si vyšlápl na Američana Johnsona, kterého porazil v dramatické bitvě 1:6, 6:1 a 7:5. Sinner poté vyzval světovou sedmičku Stefanose Tsitsipase, kterému podlehl 3:6,2:6, přesto si z Říma odvezl cenné zkušenosti.

„Bylo pro mě dobré zjistit, jak hráči z elitní desítky hrají. Jsou ohromně silní, především na servisu. Díky tomu mám v hlavě myšlenku, jak bych mohl tak do tří let hrát,“ popisoval Sinner své dojmy. „Tenhle týden byl pro mě pořádně emocionálně náročný, ať už na kurtu nebo mimo něj. Potkal jsem tolik světových tenistů,“ pochvaloval si sedmnáctiletý talent italského tenisu.

Největší odměny se Sinner dočkal den po svém senzačním vítězství nad Američanem Johnsonem. Dostal totiž možnost si zatrénovat s legendárním Rogerem Federerem!

„Den po senzačním vítězství si turnaji v Římě si Jannik mohl zatrénovat s Rogerem Federerem. Nezapomenutelný zážitek, z toho jsem si musel udělat fotku,“ napsal na sociální síť kouč Riccardo Piatti.