Unavená Vondroušová čtvrtý tříseťák v řadě nezvládla a v Římě končí

- Petr Sumbal

Jízda Markéty Vondroušové turnajem v Římě skončila ve čtvrtfinále, poté co česká kometa nestačila na britskou tenistku Johannu Kontaovou po setech 3:6, 6:3, 1:6. Až na přelom druhého a třetího setu byla na Vondroušové znát únava ze včerejšího náročného programu, kdy musela hrát dva zápasy a šest setů. Kontaová si postup do semifinále nadělila ke svým osmadvacátým narozeninám.

Po včerejším šestisetovém martyriu se Vondroušová proti Kontaové rozjížděla trochu pomaleji, hned v úvodním gemu musela odvracet brejkbol a hru nakonec získala až po čtyřech shodách. Hned při svém dalším podání už ovšem tak úspěšná nebyla a nabídla soupeřce brejk.

Dalších pět gemů si obě hráčky své podání bez větších problémů držely, až v závěru Kontaová opět zatlačila a díky svému druhému brejku uzavřela první set.

Podobná bitva pokračovala i ve druhém setu. Kontaová nedělala příliš chyb, Vondroušová často čelila tlaku soupeřky. Těžké chvíle při svém podání však ustála a v pátém gemu využila slabší chvilky Britky a poprvé v utkání získala brejk.

Set dokázala Vondroušová dovést i díky dalšímu brejku do úspěšného konce a bylo jasné, že i napočtvrté bude muset v Římě absolvovat třísetový mač.

Vzepětí českého talentu z druhého setu pokračovalo i na začátku rozhodujícího setu, Vondroušová ve druhém gemu bojovala o servis soupeřky, brejkbol ale nevyužila. Další šanci už pak nedostala. Kontaová se opět rozjela, začala Češku bombardovat vítěznými údery (celkově v zápase na winnery vyhrála 42:21). Kontaová třetí sadu nakonec z 0:1 otočila na 6:1 a ukončila cestu Vondroušové římským turnajem.