Šarapovová vynechá kompletní antukovou sezonu. Kolem návratu se rojí pochybnosti

- Jan Vojkůvka

Zdravotní trable bývalé světové jedničky Marie Šarapovové neberou konce. Ruská hvězda sice potvrdila, že se konečně vrátila k tréninku, stále však není přichystaná k návratu na turnaje. Kvůli tomu byla přinucena se odhlásit i z Roland Garros.

Vleklé zranění ramene připravilo Marii Šarapovovou už o velké turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells a Miami. Dohromady se nedala ani před antukovými podniky v Madridu a Římě. Připravit se nestihne dokonce ani na pařížský grandslam a podle spekulací je v ohrožení i travnatý Wimbledon.

Prozatím se dvaatřicetiletá tenistka odhlásila z blížícího Roland Garros, kde v minulosti slavila dva grandslamové tituly.

„Odhlásila jsem se z French Open. Učinit správné rozhodnutí někdy není nejlehčí,“ napsala na svůj Instagram Šarapovová. „Tou lepší zprávou je, že jsem se vrátila k tréninku a pomalu získávám do ramene zpátky sílu.“

Šarapovová nehraje od ledna, kdy nenastoupila k zápasu druhého kola na domácím turnaji v Petrohradu. Ruská tenistka mezitím stihla projít do čtvrtfinále v Šen-čenu a osmifinále Australian Open.

Od té doby laboruje s pravým ramenem a v únoru se podrobila menšímu chirurgickému zákroku. Kvůli tomu se rozhodla vynechat turnaje ve Spojených státech, ale léčba se nakonec protáhla.

Britský deník Daily Mail dokonce zjistil, že v ohrožení je i účast Šarapovové ve Wimbledonu. Pochybnosti přinesla informace, že se Ruska nezúčastní generálky na travnatý grandslam v Birminghamu.