Zápas plný brejků. Siniaková nadějné vedení proti favoritce neudržela

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková měla utkání druhého kola s Darjou Kasatkinovou rozehrané velmi dobře. Vedla 1:0 na sety a dokázala i ve druhé sadě sbírat na své konto brejky. Druhá polovina střetnutí jí však utekla a na favorizovanou Rusku nestačila. Po prohře 6:2, 4:6, 1:6 se s dvouhrou v Římě loučí.

Siniaková si v prvním kole poradila s Číňankou Wang Čchiang po skvělém obratu a světovou šestnáctku zdolala 1:6, 7:5, 6:4. Náročný římský turnaj jí však ani ve druhém kole nepřidělil snadnou soupeřku a tentokrát proti favoritce neuspěla.

Začala přitom výborně a v divokém prvním setu to byla ona, komu se podařilo prokázat svou sílu na returnu. Kasatkinové hned čtyřikrát vzala podání, a i když ve třetí a páté hře sama svůj servis prohrála, tak od stavu 3:2 získala tři gemy v řadě (z toho dva na returnu).

Vedení 1:0 na sety však v úspěch nepřetavila. Ve druhém setu se Kasatkinová dostala k brejku jako první ve třetí hře a Siniaková musela dotahovat. To se jí povedlo hned ve čtvrtém gemu a ve stejném duchu hra pokračovala i v pátém a šestém gemu.

Česká tenistka po srovnání na 3:3 podržela podání, ale to bylo nakonec vše, co v prostředním setu zvládla. Další tři gemy získala Kasatkinová, jež navíc vstoupila i do rozhodující sady úspěšným brejkem.

Tím definitivně odpor Siniakové zlomila. Česká tenistka se už k žádnému dalšímu brejkbolu nedostala a naopak od stavu 1:2 prohrála zbývající čtyři gemy v řadě.