Je to ostuda! Federer zkritizoval italské pořadatele. Ti pak přišli s další ránou pro fanoušky

- Jan Vojkůvka

Rozhodnutí pořadatelů římského turnaje Masters o zdvojnásobení ceny vstupného pro středeční program se nesetkalo příliš s pochopením. Kromě samotných tenisových příznivců se nelíbí ani Rogeru Federerovi, muži, kvůli němuž údajně pořadatelé s tímto krokem přišli. Aby toho nebylo málo, ve středu šokovali znovu.

Chtěl-li někdo ve středu vidět Rogera Federera na turnaji v Římě, musel si pořádně připlatit. Oproti původním 60 eurům musel dotyčný zaplatit za vstupenku 132 eur. Důvod?

„Zdvojnásobili jsme cenu lístků na středu, kdy má hrát Federer. Chceme odměnit fanoušky, kteří si koupili lístky, aniž by věděli, jestli Federer bude hrát,“ oznámili zástupci federace.

To se příliš nelíbilo nejen fanouškům, ale ani švýcarskému tenistovi, který se k situaci vyjádřil na tiskové konferenci. „Slyšel jsem, že fanoušci nejsou po tomto kroku šťastní. Je to od pořadatelů ostuda,“ řekl rezolutně. „Řekli, že tím chtějí ocenit ty, kteří si koupili lístky dříve, což je podivné. Je to zklamání.“

Vracet vstupné? Nikdy!
Když už se tenisoví fanoušci smířili s tím, že budou muset zaplatit více než dvojnásobné vstupné, přišly další rány. Na jedné straně od počasí, na druhé straně od pořadatelů Italian Open.

Většina tenisových turnajů vrací divákům peníze, pokud se kvůli počasí nehraje. V Římě s tím však počítat nelze.

„Vstupenky a vstupné se v případě přesunutí či zrušení zápasů z technických nebo meteorologických důvodů nenahrazují ani nevracejí,“ stojí na stránkách Italské tenisové federace. Místo vrácení vstupného mají diváci možnost přijít do areálu další den.

Jenže co diváci, kteří přijeli na středeční program, během něhož se měli představit Djokovič, Federer i Nadal, a nemají možnost zůstat v Římě i na další dny? Nejen, že zaplatili dvojnásobné vstupné, ale ještě jim jejich peníze propadnou, pokud se počasí neumoudří.

S touto politikou římského turnaje mnozí nesouhlasí a dávají to najevo na sociálních sítích. „Měli by být přinuceni, aby každému vrátili peníze, když se nehraje žádný tenis!“ píše jeden z návštěvníků ma Twitteru. „Doufám, že z toho budou mít velké finanční ztráty, zaslouží si to,“ přidává se druhý.

„Díky Bohu, že jsem jel minulý týden do Madridu a ne teď do Říma,“ našel alespoň nějaké pozitivum další z rozhořčených fanoušků.