Noclehy na zemi. Tam začalo mé dobrodružství, odhaluje Američan

- Radek Štohl

Začátky tenisových nadějí nemusí být zrovna příjemné. Nejinak to měl Frances Tiafoe, americký talent, který během dětství často přespával v tenisových klubech, na podlahách či rozkládacích stolcích. Také o tom se rozpovídal pro britský deník The Guardian.

Frances Tiafoe se v současné době řadí k největším talentům mužského tenisu. Bývalý druhý junior světa se v jednadvaceti letech nachází na čtyřiatřicátém místě žebříčku, letos na sebe mimo jiné upozornil čtvrtfinálovou účastí na Australian Open.

Jeho začátky však nebyly úplné snadné. „Dal by se z toho udělat film," nechal se pro deník The Guardian slyšet syn imigrantů, kteří pocházejí ze Sierra Leone. „Často jsem brečel, jelikož jsem spával v kancelářích na rozkládacích stolcích. Tam vlastně mé dobrodružství začalo," pokračoval Tiafoe.

„Tenis jsem viděl jako cestu, která mě z toho dostane někam jinam. Říkal jsem si: umíš si to představit? Bylo by to neuvěřitelné," dále prozradil americký hráč, který by rád svým příběhem inspiroval ostatní.

„Nemusíte pocházet z vrchní společnosti, abyste byli skvělí. Vždy jsem si říkal, že pokud v životě něco chcete, tak na to dosáhnete," promlouval Tiafoe, pro něhož byl velmi důležitým článkem jeho otec, který mu radil: „Dívej, pokaždé to můžeš být právě ty, kdo se bude smát naposledy."

„Narodil jsem se do chudé rodiny, je však skvělá. Rovněž já jsem dobrý a dosáhnu něčeho velkého," dodal na závěr.