Nadal před Římem: Cítím se líp než v roce 2015. Některé zápasy jsem ale měl vyhrát

- Marek Bartošík

Ústup z antukové slávy? Rafael Nadal v sezóně 2019 sice předvádí kvalitní tenis a na pěti turnajích ze šesti se probojoval mezi nejlepší čtyři, zároveň ale nemá titul. Poměrně překvapivě neuspěl v Monte Carlu, v Barceloně ani v Madridu. „Prohrál jsem několik zápasů, které bych v případě dobrého výkonu pravděpodobně vyhrál,“ řekl před startem Masters v Římě dvaatřicetiletý Španěl.

V posledních čtrnácti sezónách se nestalo, že by Rafael Nadal neměl v první polovině května na kontě turnajový vavřín. I přes neobvyklou situaci zachovává zkušený Španěl klid.

„Někdy zisk trofeje neznamená velký rozdíl. Nevyhrál jsem titul. Zároveň ale platí, že když hraji, jsem blízko vítězství. Od Indian Wells jsem byl ve čtyřech semifinále v řadě. To je tenis: někdy vyhrajete, někdy prohrajete,“ uvedl pro web ATP Nadal.

Existují samozřejmě i momenty, které ho mrzí. „Prohrál jsem pár zápasů, které bych v případě dobrého výkonu pravděpodobně vyhrál,“ prozradil.

Že s sebou zisk titulu nutně nenese spokojenost, dokumentuje pro Nadala těžký rok 2015.

„Nyní se cítím se dobře, mnohem líp než v roce 2015. Tehdy jsem přitom měl titul z Buenos Aires,“ komentoval osminásobný vítěz římského turnaje, který je v letošním žebříčku na druhé pozici za Novakem Djokovičem.

Nadala, který v Římě obhajuje titul, čeká v úvodním utkání Richard Gasquet, nebo Jérémy Chardy.