Chcete vidět Federera v Římě? Připlaťte si, sdělují pořadatelé

- Marek Bartošík

Snad každý ředitel turnaje by chtěl mít Rogera Federera ve startovním poli. Švýcar se minulý týden po tříleté pauze objevil na antuce a po solidním představení v Madridu ho tuto středu čeká start v Římě. Tamní pořadatelé už učinili opatření, když zdvojnásobili cenu lístků.

Splněný sen! Podobné pocity jistě zažívali organizátoři antukového Masters v Římě, když jim na poslední chvíli přislíbil účast Roger Federer. Při zápase švýcarské legendy je jen málokdy k vidění volné sedadlo, což dobře vědí i zástupci Italské tenisové federace, která římský turnaj pořádá.

„Zdvojnásobili jsme cenu lístků na středu, kdy má hrát Federer. Chceme odměnit fanoušky, kteří si koupili lístky, aniž by věděli, jestli Federer bude hrát,“ oznámili zástupci federace.

Původní cena vstupenky byla přibližně 60 eur, po zdražení suma vyskočila na 132 eur.

To se samozřejmě nelíbí mnohým fanouškům. „Je to hrozné rozhodnutí a přístup,“ nechal se slyšet uživatel Niall Erskine na Twitteru. „Jako Ital se za takové rozhodnutí stydím,“ komentoval Filippo Landi na Facebooku.

Federer se ve Věčném městě představí poprvé od roku 2016. Římské Masters dosud nikdy nevyhrál, v letech 2003, 2006, 2013 a 2015 neuspěl ve finále. Pětihodinová bitva o titul z roku 2006 proti Nadalovi (7:6, 6:7, 4:6, 6:2, 6:7) patří mezi nejlepší antukové duely všech dob.