Kvitová útočí na ocenění nejlepší hráčky měsíce! Hlasovat můžete také pro Muchovou

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se dostala do nominace o nejlepší hráčku měsíce dubna. Česká tenisová jednička bude v anketě WTA soupeřit s Američankou Madison Keysovou a Chorvatkou Petrou Martičovou. Český tenis má zastoupení také v anketě o průlom měsíce, ve které usiluje o hlasy fanoušků Karolína Muchová, která si zahrála v Praze ve finále. Hlasování probíhá na oficiálních stránkách WTA.

Česká tenisová jednička získala před dvěma týdny v německém Stuttgartu druhý titul v sezoně a zažila ideální vstup na antuku. Kvitová se nyní dočkala odměny v podobě nominace do elitní trojky usilující o ocenění nejlepší hráčky měsíce dubna.

Devětadvacetiletá Češka se dostala do nominace již v lednu, avšak tehdy skončila v hlasování fanoušků na druhém místě za vítěznou Naomi Ósakaovou, šampionkou z Australian Open.

Kvitová bude nyní v dubnové anketě díky triumfu ve Stuttgartu velkou favoritkou na vítězství. Jejími soupeřkami jsou Američanka Madison Keysová, šampionka z Charlestonu a Chorvatka Petra Martičová, která si odvezla trofej z Istanbulu, kde ve finále porazila Markétu Vondroušovou.

Český tenis má zastoupení také v anketě o největší průlom během měsíce dubna. Nominace se zcela zaslouženě dočkala dvaadvacetiletá Karolína Muchová, která si zahrála na turnaji J&T Banka Prague Open premiérové finále na okruhu WTA. V souboji o titul nestačila na Švýcarku Jil Teichmannovou, která se do elitní čtveřice rovněž dostala. Česko-švýcarskou dvojici doplňují Řekyně Sakkariová a Američanka Anisimová.

Pro Petru Kvitovou můžete hlasovat ZDE.

Pro Karolínu Muchovou můžete hlasovat ZDE.