Krutý římský los! V prvním kole svedl dvě Češky proti sobě, vítězka půjde na Halepovou

- Jan Vojkůvka

Los turnaje WTA Premier 5 v Římě si pořádně pohrál s nadějemi nenasazených českých tenistek. Hned v prvním kole proti sobě svedl Markétu Vondroušovou s Barborou Strýcovou. Vítězku navíc ve druhém kole čeká třetí nasazená Simona Halepová, v současnosti nejlepší antukářka mezi ženami.

Los, který proběhl v podvečer, českým tenistkám příliš radosti neudělal. V hlavní soutěži se jich představí pět a hned tři z nich mohou tak trochu na pavouka turnaje nadávat.

Strýcová, jež prožila v Istanbulu a Praze dva výborné antukové turnaje, narazí v prvním kole na Vondroušovou, s níž právě v Istanbulu v semifinále prohrála. A prohra to byla jednoznačná, zkušená Češka uhrála jen tři gemy (2:6, 1:6).

Vítězku českého derby navíc čeká ve druhém kole Simona Halepová, jež tento týden prošla do finále v Madridu, kde si zahraje o titul a post světové jedničky. V Římě navíc byla v posledních dvou letech vždy ve finále a celkově se jí tu velmi daří.

Příliš dobrý los nemá ani Kateřina Siniaková, která se bude muset popasovat s hrou světové šestnáctky Čchiang Wang. Jedinou výhodou Siniakové je, že Wang se dlouhodobě na antuce nedaří a i letos má negativní bilanci 2 výher a 3 porážek.

V hlavní soutěži se pochopitelně představí i dvě největší české hvězdy Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou. Obě mají v úvodním kole volný los. Na druhou nasazenou Kvitovou bude ve druhém kole čekat lepší z dvojice Lesja Curenková/Julia Putincevová. Čtvrtá nasazená Plíšková si zahraje buď s Australankou Ajlou Tomljanovicovou nebo jednou z úspěšných kvalifikantek.

V kvalifikaci startuje ještě Kristýna Plíšková, která svou pouť zahájí v sobotu proti 66. hráčce světa Aleksandře Kruničové ze Srbska.