Další odklad návratu. Zranění dál decimují mladou korejskou hvězdu

- Jan Vojkůvka

Korejský tenista Hjon Čong se dál zdravotně trápí. V této sezoně stihl odehrát jen pět zápasů a nadále bude na dvorcích chybět, a to přinejmenším do travnaté části sezony. Tento týden se totiž nuceně odhlásil z Roland Garros.

Dvaadvacetiletý Hjon Čong patřil k nejtalentovanějším a nejnadanějším tenistům posledních let. V posledních letech se však trápí se zdravotními problémy a nejinak je tomu letos.

Od začátku tohoto roku se trápí s vleklými bolestmi zad, kvůli nimž od února nehraje a propadl se žebříčkem až do druhé poloviny druhé světové stovky. A kdy se vrátí na kurty? To netuší ani on sám. Jisté je, že během antukové části sezony to nebude.

Hjon Čong se prosadil mezi profesionály už v roce 2015, kdy ve svých 18 letech pronikl do první světové stovky a vyhrál hned čtyři challengery. O rok později se však objevily první zdravotní trable a mladý Korejec byl nucen po French Open vynechat tři měsíce kvůli zranění břišního svalstva.

Jeho talent a ohromná bojovnost ho však znovu dostala mezi elitu a v roce 2017 ovládl premiérový ročník Next Gen ATP Finals. Do podvědomí tenisových fanoušků se ještě více dostal v minulé sezoně, kdy senzačně dokráčel až do semifinále Australian Open a turnaj zakončil v ohromných bolestech kvůli puchýřům na pravé noze.

Mezi nejlepšími hráči světa se však definitivně usadil a vystoupal až na 19. místo žebříčku. Na začátku této sezoně se ovšem objevily problémy se zády. V Melbourne postoupil pouze do druhého kola a připsal si čtyři turnajové porážky. Od poloviny února, kdy vypadl v úvodním kole v Rotterdamu, nehraje.