Kolář naděloval v sychravé Braze kanára a zahraje si o své druhé letošní semifinále

- Filip Lefenda

Zdeněk Kolář se na antukovém challengeru v Braze probojoval do svého druhého letošního čtvrtfinále. Poté, co bylo utkání vinou deště přeloženo ze čtvrtku na pátek, nedal český tenista sebemenší šanci Carlosi Tabernerovi. Španělovi povolil za rovnou hodinu hry jen tři uhrané gemy a dorazil jej kanárem.

Prvního brejku se jala nasazená šestnáctka v páté hře, o dva gemy později navíc loupil Kolář na příjmu podruhé.

Vzápětí sice dvaadvacetiletý Čech neproměnil na servisu setbol a skrze shodu podání ztratil, třetím brejkem v řadě však jen o pár chvil později sadu přeci jen uzavřel.

Druhé dějství mělo ještě jednoznačnější průběh. Odpor španělského protivníka, jenž stejně jako Kolář figuruje ve třetí světové stovce, zlomil Zdeněk definitivně v maratónském druhém gemu, v němž zužitkoval až šestý brejkbol.

Taberner už že vzápětí na nic nezmohl. Ve zbytku utkání uhrál Španěl na vlastním servisu jediný fiftýn, na returnu pak dva.

Kolář si tak po drtivé výhře 6:3 a 6:0 zahraje tento rok druhé challengerové čtvrtfinále, když naposledy došel do této fáze turnaje na únorovém halovém podniku v Budapešti. O vylepšení svého letošního maxima svede český hráč souboj s Francouzem Geoffreym Blancaneauxem, jenž v pátek vyřadil pátého nasazeného Estonce Zoppa.

Braga Open (muži, POR, 46 600 EUR, antuka)
Osmifinále dvouhry
ZDENĚK KOLÁŘ (225.) – Carlos Taberner (ESP, 282.) 6:3, 6:0