VIDEO: Kyrgiosova premiéra na antuce? Nalité míče, ležérní pohyb i podání spodem

- Filip Lefenda

Zatímco ženská část prestižního turnaje v Madridu byla během neděle v plném proudu, hlavní soutěž mužské dvouhry nabídla pouhé dva zápasy. Diváci, kteří došli na duel mezi Australanem Kyrgiosem a Němcem Struffem se však rozhodně nenudili. K vidění byly místy až exhibiční výměny.

Nick Kyrgios, jenž v Madridu odehrál své vůbec první letošní utkání na antuce, působil – jak je čím dál častěji jeho zvykem – místy až laxním dojmem. Jako by mu v některých momentech nešlo o to získat výměnu, ale spíše pobavit diváky. 

Zakončit rozehru na síti úderem do volného prostoru? Kdeže! Australan se musel po sérii volejů přesunout na základní čáru, odkud vystřihl tweener, kterým však nabil soupeři na smeč. V dalším případě zase při brejkbolech Struffa zvolil pomalé podání spodem, Němec se ale zaskočit nenechal. 

I proto se nakonec z postupu do druhého kola radoval právě Struff. Tenista, který se stal v pondělním vydání žebříčku ATP novou německou dvojkou (49.), si o osmifinále zahraje buď s Chorvatem Čiličem, nebo Slovákem Kližanem.