Nezastavitelná! Krejčíková deklasovala nasazenou jedničku a má 14 výher v řadě

- Marek Bartošík

Před sezónou si dala jasný cíl, a to vylepšit své postavení v žebříčku dvouhry. V posledních týdnech Barbora Krejčíková toto předsevzetí plní na výbornou. Na antukovém ITF turnaji v německém Wiesbadenu porazila nasazenou jedničku Annu Blinkovovou 6:0, 6:2 a stejně jako na dvou posledních kláních si zahraje finále.

Naposledy 2. března okusila Barbora Krejčíková hořkost porážky ve dvouhře. Tehdy na halovém turnaji ve francouzském Maconu skrečovala semifinále proti Lesley Kerkhoveové.

Od té doby nasbírala 14 vítězství bez jediné porážky. Naposledy v semifinále antukového ITF turnaje s dotací 60 tisíc dolarů ve Wiesbadenu deklasovala nejvýše nasazenou Annu Blinkovovou 6:0 a 6:2. K postupu do boje o titul potřebovala pouhých 64 minut.

Turnajová čtyřka Krejčíková zahájila utkání velkolepě ziskem sedmi her. Ve druhém setu Blinkovová vyrovnala brejkem na 1:1, následovala však série dalších čtyř her pro třiadvacetiletou českou tenistku. Ruska se zmohla ještě na svůj druhý získaný gem, to ale bylo vše.

Krejčíková dominovala po druhém servisu, když vyhrála 75 procent výměn. O třetí titul v řadě si zahraje proti Katarině Zavatské (176.). Už nyní si česká tenistka zajistila posun v žebříčku přibližně o 10 příček vzhůru. Pokud by v neděli získala druhý nejcennější titul své kariéry, atakovala by 125. místo.

Wiesbaden Tennis Open (ženy, GER, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (141.) [4] – Anna Blinkovová (RUS, 121.) [1] 6:0, 6:2