Šílené dvojchyby soupeřky? Kdo by nebyl rád, smála se Muchová

- Jakub Slunečko

Karolína Muchová doma v Praze řádí. Držitelka divoké karty si poradila už se třetí soupeřkou a dostala se tak do svého prvního semifinále na okruhu WTA. I když s Ruskou Nataljou Vichljancevovou si poradila celkem rychle po setech 6:3 a 6:4, opět byla sebekritická.

Mohl to být mnohem vyrovnanější zápas, kdyby Vichljancevové v prvním setu neskutečně neodešel servis. Její počet dvojchyb jen v první sadě byl děsivý – devět. Takže víc než celé dva gemy darovala Vichljancevová Muchové jen svou neschopností přehodit pásku.

„Potěšilo mě, že mi soupeřka pomohla tolika dvojchybami. Kdo by nebyl rád?“ smála se po zápase vítězka zápasu, která byla na servisu mnohem jistější.

I když ve druhé sadě šla za stavu 5:3 podávat na vítězství, selhala a Ruska jí servis sebrala. „Trošku jsem tam polevila. Už jsem si myslela, že se to dohraje samo,“ přiznala Muchová. „Ale srovnala jsem se, hecla jsem se k brejku, který mi vyšel. Já v zápasech moc nepanikařím,“ usmála se.

S výkonem ale celkově tolik spokojená nebyla. Po dvou těžkých prvních kolech, která jí na centrálním kurtu zabrala celkem pět hodin, se proti Vichljancevové nemohla tak dobře dostat do formy. „Jsem trochu unavenější, něco na mně ty dlouhé zápasy přeci jen zanechaly. Necítila jsem se proto v úderech úplně jistě,“ přemítala Muchová.

Ale po rychlejším čtvrtfinále, které jí zabralo jen hodinu a dvacet sedm minut, by měla být regenerace snazší. A chutnější – vždyť Muchová si v pátek před plnými tribunami zahraje na J&T Banka Prague Open už o finále!

„Jsem moc ráda, že jsem to poprvé dotáhla do semifinále turnaje WTA, ještě když je to tady doma v Praze,“ usmívala se dvaadvacetiletá Češka.

Před nadšeným českým publikem tlak moc necítí. Naopak využívá podporu naplno pozitivním směrem – díky fanouškům se vybičuje k lepším výkonům. „Pomohl mi v tom Fed Cup v Prostějově, kde jsem si vyzkoušela atmosféru a načerpala sebevědomí,“ vzpomněla Muchová nedávnou fedcupovou baráž, ve které při svém prvním zápase za Česko ztratila jen tři gemy.

A teď před českým publikem září dál. Další překážkou pro ni bude hratelná Američanka Bernarda Peraová.