Poprvé ve stovce? Mám vyšší cíle, říká sebevědomá Muchová

- Jakub Slunečko

Po parádní premiéře při Fed Cupu v Ostravě je Karolína Muchová k nezastavení i na pražském turnaji WTA. Držitelka divoké karty postoupila už do čtvrtfinále turnaje a díky tomu se poprvé v životě dostane do první světové stovky.

Což jí zajišťuje pohodlnou účast i v hlavní soutěži grandslamů. „Jsem ráda, že budu v první světové stovce. Ale určitě mám vyšší cíle,“ řekla s úsměvem Muchová poté, co si ve druhém kole J&T Banka Prague Open poradila s Američankou Bradyovou 6:4, 3:6 a 7:6(2).

Byl to jako v první rundě třísetový zápas a dvaadvacetiletá tenistka tak byla po právu vyčerpaná. K vítězství ji ale v tiebreaku opět dotáhli skvělí diváci a hlavně silná psychika, která Muchovou zdobí.

„Jsem trošku flegmatik, což mi asi pomáhá,“ smála se Muchová, která tlak před domácím publikem zvládá parádně.

Z tribuny fandili rodiče a dokonce i její pes. „Jsem ráda, že mě přišli podpořit, je to hezké. Maminka to hodně prožívá, i když hrajeme v Mexiku a tady jsou tři ráno, tak to prožívá pořád stejně,“ popisovala Muchová. „Určitě je to pro mě motivující. Zažila jsem, že mě hnali diváci, ale ne v takovém počtu,“ pochvalovala si plné tribuny ve slunečném svátečním dni.

Teď musí po dvou tříseťácích hlavně pořádně zregenerovat. Už ve čtvrtek ji totiž čeká čtvrtfinálový boj proti Natalje Vichljancevové, což je celkem příznivý los. „Udělat nejvíc proto, abych byla na zápas fit. Natalja je ranařka,“ tušila Muchová, že v boji o semifinále to bude pěkně létat.

Stejně jako v její hlavě, která ještě úplně nezpracovala, že mladá tenistka se dostává na tenisové výsluní. Nejdřív plné tribuny při Fed Cupu v Prostějově, teď ještě více lidí v Praze, spousta povinností, fotek, autogramů… „Je toho docela dost, ale beru to tak, jak to je, teď s vámi dělám rozhovor, a potom se půjdu najíst,“ smála se Muchová při tiskovce. „Zvykám si na to, je to něco nového, ale po výhrách je to příjemné,“ dodala s úsměvem.

Jak daleko to v Praze dotáhne? Potenciál má obrovský. Je konečně zdravá, sebevědomá, na J&T Banka Prague Open to pro ni ještě končit nemusí.