Česká lvice si zahraje o titul! Kvitová vyřadila ve Stuttgartu Bertensovou

- Jan Havlovic

Petra Kvitová si zahraje počtvrté v této sezoně ve finále! Česká tenisová jednička si v sobotní semifinálové bitvě ve Stuttgartu poradila s Nizozemkou Kiki Bertensovou, kterou porazila po dvou hodinách po setech 7:6(3), 3:6 a 6:1. Kvitová bude v nedělním finálovém souboji s Estonkou Kontaveitovou usilovat o druhý letošní titul.

Porsche Tennis Grand Prix může mít podruhé v řadě českou vítězku! Na Karolínu Plíškovou bude chtít navázat Petra Kvitová, která se poprvé v kariéře probojovala ve Stuttgartu do finále! 

Česká tenisová jednička zvládla náročnou semifinálovou bitvu s Nizozemkou Kiki Bertensovou, kterou porazila 7:6(3), 3:6 a 6:1. Česko-nizozemský souboj nabídl potřetí z celkových pěti vzájemných duelů třísetovou bitvu. „Je to těžké vysvětlit. S Kiki hrajeme skoro vždy na tři sety, takže jsem i dnes očekávala tuhou bitvu,“ smála se Kvitová v pozápasovém rozhovoru.

První sadu zvládla v tiebreaku česká jednička, druhý set zase patřil aktuálně nejlepší nizozemské tenistce. V rozhodující sadě však kralovala Kvitová, která Bertensová oplatila loňskou porážku z amerického Cincinnati.

„Jsem ráda, že jsem se dokázala udržet ve výměnách a hrát kvalitně na returnu. Klíčové byly dva brejky ve třetím setu, to byl rozhodující moment zápasu,“ hodnotila devětadvacetiletá Češka náročný duel.

Kvitová se probojovala počtvrté v této sezoně do finále! V boji o druhý letošní titul vyzve Estonku Anett Kontaveitovou. „Ve finále člověk nemůže očekávat snadný zápas. S Anett jsem před turnajem trénovali a byl to hodně kvalitní trénink. Těším se na finále,“ dodala závěrem Kvitová, která vede ve vzájemné bilanci proti estonské jedničce 3:2.

WTA Stuttgart – semifinále
Petra Kvitová (3.) – Kiki Bertensová (NED, 7.) 7:6(3), 3:6, 6:1