Vondroušová je k nezastavení! V Istanbulu přehrála v derby Strýcovou

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová má v posledních týdnech parádní formu! Devatenáctiletá tenistka poráží v tureckém Istanbulu jednu soupeřku za druhou, naposledy to schytala Barbora Strýcová. Vondroušová si poradila s krajankou a deblovou parťačkou za hodinu a půl hry po setech 6:2, 6:1 a zahraje si podruhé v této sezoně ve finále.

Devatenáctiletá česká fedcupová reprezentantka prochází turnajem v Istanbulu jako nůž máslem. Vondroušová na turecké antuce ještě neztratila set a podruhé v této sezoně si zahraje o titul! Na konci února hrála finále také v Budapešti, kde nestačila na Belgičanku Van Uytvanckovou.

Rozjetá Češka si naposledy vyšlápla na krajanku a deblovou parťačku Barboru Strýcovou, které v sobotní semifinálové řeži nedala nejmenší šanci. Vondroušová prolomila servis české soupeřky celkově šestkrát a v obou setech zaslouženě zvítězila.

V samotném závěru se ještě Barbora Strýcová pokoušela utkání zdramatizovat, když odvrátila tři mečboly. Na ten v pořadí čtvrtý již byla dvaatřicetiletá bývalá česká fedcupová reprezentantka krátká.

„Jsem ráda, že to mám za sebou a úspěšně. Bára je pro mě těžká soupeřka. Hrajeme spolu debla, rozumíme si a tak si naše zápasy moc neužívám. Dneska výsledek úplně neodráží, co se na kurtu dělo. Skoro všechny gamy byly přes shodu. Byl to fakt boj," oddechla si po zápase se s krajankou Vondroušová.

Spokojenost byla znát opět znát i na trenérovi Hernychovi. „Maky dnes podala super výkon ve všech směrech. Hodně nepříjemný zápas. Ale perfektně zvládnutý."

Vondroušová tak porazila Strýcovou již potřetí v řadě a v soubojích s plzeňskou tenistkou zatím neztratila ani set. Zajímavostí je, že Vondroušová vyřadila Strýcovou i při tažení turnajem ve švýcarském Bielu, kde získala premiérový titul na okruhu WTA.

Nyní může devatenáctiletá Češka přidat do sbírky druhý turnajový vavřín. V Istanbulu si v neděli zahraje již v pořadí druhé finále v této sezoně, v cestě bude stát lepší z dvojice Martičová, Gasparjanová.