Plány pro Laver Cup? V roce 2021 by se mohlo hrát v Londýně

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv Laver Cup zatím oficiálně nezná hostitelské město pro rok 2020, enormní zájem o konání prestižního utkání mezi evropským a světovým týmem vyjádřil Londýn. Ten přitom tento týden přišel o pořadatelství Turnaje mistrů a pořádáním Laver Cupu by si rád udobřil rozezlené fanoušky.

Praha 2017, Chicago 2018, Ženeva 2019. Dle pravidel se v pořadí čtvrtý ročník Laver Cupu bude v roce 2020 konat mimo evropskou půdu a horkým kandidátem na zisk pořadatelství je Boston, který v TD Garden testoval na LED obrazovkách nápis „Vítejte – Laver Cup – Boston 2020“. Spekuluje se také o možnosti, že by se Laver Cup mohl konat v Montrealu.

Už nyní se ale o své slovo hlásí evropská města, která by ráda prestižní klání, jež se chce v budoucnosti vyrovnat tradičnímu golfovému Ryder Cupu, který jednou za dva roky hostí souboje nejlepších evropských a amerických golfistů, pořádala. A mezi hlavními zájemci je i Londýn.

Londýnská O2 Arena přišla tento týden o budoucí pořadatelství Turnaje mistrů, který se bude od roku 2021 konat v italském Turíně. I proto má Britská tenisová asociace (LTA) velký zájem, aby se zde odehrál Laver Cup.

„LTA věří, že pořádání takových událostí zvyšuje podvědomí o našem sportu a inspiruje lidi k tomu, aby vzali raketu do ruky,“ uvedl mluvčí asociace. „Kromě naší úspěšné série turnajů na travnatých kurtech budeme i nadále hledat příležitosti k pořádání akcí v dalších ročních obdobích.“

„Byli jsme kontaktováni několika zástupci různých evropských měst, která by ráda pořádala Laver Cup v roce 2021,“ potvrdil Tony Godsick, který je spoluzakladatelem soutěže spolu s Rogerem Federerem, jemuž zároveň dělá agenta. „Po přesunu Turnaje mistrů do Turína bychom určitě chtěli zařadit Londýn do výběrového procesu,“ dodal pro Daily Mail.